Ţara sufocată de violenţele legate de traficul de droguri. A fost decretată stare excepţională, armata şi poliţia au fost mobilizate masiv pe străzi

Ţara sufocată de violenţele legate de traficul de droguri. A fost decretată stare excepţională, armata şi poliţia au fost mobilizate masiv pe străzi

„Începând de acum, forţele armate şi poliţia vor fi mobilizate masiv pe străzi pentru că decretăm stare excepţională pe întreg teritoriul naţional„, a declarat preşedintele într-o alocuţiune difuzată de postul public Ecuador TV.

„Pe străzile din Ecuador nu există decât un inamic: traficul de droguri„, a continuat el, arătând că, „în ultimii ani, Ecuadorul a trecut de la o ţară de trafic de droguri la o ţară care şi consumă droguri„.Alte Articole

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

O femeie a născut primul ei copil la vârsta de 70 de ani. Cum …China pedepseşte părinţii, pentru comportamentul copiilor. …

Moartea unui băiat de 11 ani într-un magazin de înghețată, împușcat de patru ori în focul încrucișat dintre un polițist și un hoț, a epuizat marja de manevră pe care a avut-o Guvernul lui Guillermo Lasso, scrie EFE.

Lasso, un politician de dreapta instalat la preşedinţie în luna mai, l-a schimbat luni din funcţie pe ministrul apărării, numind un general în retragere, Luis Hernandez, într-un context de criză în penitenciare.

Citeşte şi Top destinaţii turistice preferate de români pentru Revelion. Cele mai accesibile vs cele mai scumpe oferte

În perioada ianuarie-august 2021, în Ecuador au fost consemnate 1.427 de crime, cu 55 mai multe decât bilanţul pe întreg anul 2020, arată cifrele Ministerului de Interne.

La sfârşitul lunii septembrie, într-o închisoare din sud-vestul ţării au fost masacraţi 119 deţinuţi, dintre care unii au fost dezmembraţi sau arşi, în confruntări violente între bande rivale cu legături cu traficul de droguri şi cu carteluri mexicane şi columbiene.

Citeşte şi Confruntări violente într-o închisoare din Ecuador, peste o sută de deţinuţi au murit

Potrivit datelor oficiale, cel puţin 238 de deţinuţi au murit în acest an în închisorile din Ecuador, suprapopulate şi teatrul unor violenţe recurente de mai mulţi ani.

Citește și…

Raed Arafat, declarații cutremurătoare! ”Oamenii au fost păcăliți. Punct. Trebuie să recunoaștem!” Adevărul gol-goluț:

Gina Pistol și-a luat fiica și-a plecat din casa lui Smiley. Prezentatoarea de la Antena 1 s-a mutat într-un apartament

Sursa: RomaniaTV