Toate gospodinele trebuie să ştie asta. Iată cum să faci cele mai bune murături asortate în saramură. Reţeta secretă dezvăluită de Gabriela Cristea

Toate gospodinele trebuie să ştie asta. Iată cum să faci cele mai bune murături asortate în saramură. Reţeta secretă dezvăluită de Gabriela Cristea

Toate gospodinele trebuie să ştie asta. Astfel, Gabriela Cristea a hotărât să împărtăşească cu fanii ei cum pregăteşte murăturile pentru sezonul care va veni, dar și care sunt legumele preferate de familia sa.

Toate gospodinele trebuie să ştie asta. Iată cum să faci cele mai bune murături asortate în saramură. Reţeta secretă dezvăluită de Gabriela CristeaAlte Articole

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Leo de la Strehaia, clipe grele după gratii. De ce doarme cu …Fructul adorat de români care te scapă de obezitate şi previne …

Vedeta a mărturisit că soţul ei Tavi Clonda, adoră castraveții și gogonelele. Vedeta se foloseşte de ani de zile şi de un truc pentru a păstra legumele și fructele tari, dar se pare că nu l-a mai ținut pentru ea și l-a împărtășit și cu internauții.

Gabriela Cristea a mărturisit că nu e adepta conservanţilor, ci folosește numai produse naturale. Secretul este chiar saramura realizată pentru murături.

„Eu nu pun murături cu conservați, ci folosesc unul natural, adică sarea. De asemenea, usturoiul și hreanul sunt elementele care vor ține murăturile tari și foarte bune.

Înainte de a pleca la drum vă sfătuiesc ca atunci când ajungeți în piață să aveți deja o listă”, spune Gabriela Cristea în ultimul vlog de pe Youtube.

Ingrediente pentru murături asortate:

castraveți

gogonelepepene roșu

dovlecel

morcov

țelină cu frunze

usturoi

hrean

varză

conopidă

măr

gutuie

sare grunjoasă neiodată

foi de dafin

piper negru

boabe de muștar

cimbru

bețe de mărar.

Mod de preparare murături asortate

Legumele se spală bine și se curăță acolo unde este nevoie

Fructele se spală și ele și se taie bucățele. Se procedează la fel cu legumele

Legumele și fructele se așază cât mai divers în borcan

Ingredientele se pun în așa fel încât să fie cât mai puține spații goale

Se adaugă muștarul boabe, piperul negru și câteva foi de dafin

Se pun și bețele de mărar deasupra pentru a da un gust mai bun murăturilor

În plus, bețele țin toată compoziția cât mai jos

Saramura se face din 9 litri de apă, iar la fiecare litru se adaugă o lingură de sare

Se pune totul pe aragaz și se lasă la fiert oala cu saramură

Când apa a dat în clocot se mai lasă 5 minute pe aragaz

Apa se pune clocotită treptat să nu se spargă borcanul

Se mai păstrează din saramură pentru a se completa a doua zi borcanul

Citeşte şi: GOGOŞARI în oţet, fără fierbere. Reţeta de la bunici ştiută de puţine gospodine

Citește și…

Raed Arafat, declarații cutremurătoare! ”Oamenii au fost păcăliți. Punct. Trebuie să recunoaștem!” Adevărul gol-goluț:

Gina Pistol și-a luat fiica și-a plecat din casa lui Smiley. Prezentatoarea de la Antena 1 s-a mutat într-un apartament

Sursa: RomaniaTV