Nou studiu despre vaccin. Cercetătorii au stabilit care este cel mai bun moment al zilei pentru imunizare

Nou studiu despre vaccin. Cercetătorii au stabilit care este cel mai bun moment al zilei pentru imunizare

Nou studiu despre vaccin. Rezultatele cercetării făcute de specialiştii de la Universitatea Geneva şi de la Universitatea Ludwigs-Maximilians din Munchen au fost publicate în revista Nature Immunology.

Cercetătorii au stabilit că sistemul imunitar este diferit în funcţie de momentele zilei. „Este un răspuns imunitar mai bun dimineaţa decât după-amiaza cu de două ori mai mulţi anticorpi dimineaţa decât după-amiaza”, a explicat, pentru Europe 1, imunologul Christoph Scheiermann.Alte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Bilanţ vaccinare 20 octombrie. RECORD de vaccinări anti-COVID …Ce investigaţii trebuie să faci urgent după ce ai avut COVID-19. …

Citeşte şi: Vaccinarea anti-COVID devine obligatorie pentru toţi angajaţii publici din New York

Nou studiu despre vaccin

Specialistul a subliniat faptul că sunt celule santinelă ale sistemului imunitar care dau alarma când corpul este atacat de un virus şi care sunt mai active la primele ore ale zilei.

Ca urmare dacă sistemul reacţionează imediat în cazul unei infectări, apărarea va fi pe termen lung în cazul vaccinării.

Variaţiile performanţelor sistemului imunitar sunt explicate prin ceasul biologic intern care este sensibil la alternanţa zi-noapte.

„Funncţionează ca un sistem care economiseşte energie pentru a utiliza mai bine resursele în conformitate cu nevoile urgente”, a adăugat Christoph Scheiermann.

Cercetătorii mai spun că este imposibil de stabilit când este sistemul imunitar cel mai vulnerabil. Totuşi, studiul oferă indicii privind alegerea unui moment mai bun pentru realizarea vaccinării anti-COVID, dar şi pentru efectuarea altor tratamente, scrie Alephnews.ro.

Citește și…

Va mai amintiti de Carmen Bejan, studenta criminala din Timisoara? Vesti neasteptate din inchisoare! Da, e adevarat

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Sursa: RomaniaTV