Capitala Rusiei intră în lockdown, se închide tot timp de o săptămână

Capitala Rusiei intră în lockdown, se închide tot timp de o săptămână

Lockdown în Moscova. Primăria a dispus joi ca toate serviciile neesenţiale să se închidă în următoarea perioadă, din 28 octombrie și până pe 7 noiembrie, pentru a încerca să limiteze răspândirea virusului SARS-CoV-2. Rusia se confruntă cu o explozie a numărului de cazuri și cu cel mai grav val epidemic de până acum.

„În acest interval, toate întreprinderile şi organizaţiile din Moscova vor trebui să înceteze lucrul”, a precizat primarul Moscovei, Serghei Sobianin, precizând că sunt exceptate spaţiile unde se vând medicamente, produse alimentare şi de primă necesitate.

LOCKDOWN foarte dur: Bătrânii nevaccinaţi nu au voie să iasă din casă timp de 4 luni, în Rusia

În aceste 11 zile, teatrele şi muzeele vor putea continua să funcţioneze în limita a 50% din locuri şi doar pentru publicul care prezintă un certificat sanitar.Alte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Focar de salmonella din cauza mai multor tipuri de ceapă. Sute …Cutremur în Grecia la o adâncime de doar 10 kilometri

„Experienţa ne arată că zilele libere sunt mijlocul cel mai eficient de a face să scadă numărul de cazuri şi de decese”, a afirmat Sobianin.

Rusia traversează cel mai grav val de la debutul epidemiei de COVID-19. Joi au fost raportate noi niveluri record de infectări (36.339) şi de decese (1.036) în ultimele 24 de ore.

Rusia sparge toate barierele la numărul de decese din cauza COVID. Oficialii dau vina pe persoanele nevaccinate!

Bilanţul total al deceselor a ajuns la 227.389, conform guvernului, dar este considerat mult subestimat. Institutul de statistică Rosstat, care lucrează cu o definiţie mai largă a morţilor cauzate de COVID-19, a raportat un număr de peste 400.000 de decese până la sfârşitul lunii august.

Efectele valului actual sunt amplificate de o campanie de vaccinare lentă, cauzată de neîncrederea şi expectativa populaţiei. Mai puţin de o treime din ruşi s-au vaccinat împotriva COVID-19, conform site-ului specializat Gogov, relatează AFP, citată de Agerpres. Rata de vaccinare în țară este de 32,9%.

După săptămâni fără acţiuni concrete, autorităţile au anunţat în cele din urmă în ultimele zile mai multe măsuri restrictive.

Miercuri, preşedintele Vladimir Putin a decretat o săptămână nelucrătoare între 30 octombrie şi 7 noiembrie. Cu toate acestea, autorităţile publice refuză deocamdată un lockdown care ar fragiliza o economie deja în suferinţă.

Preşedintele rus Vladimir Putin nu va participa la niciun eveniment în persoană în perioada nelucrătoare decretată în Rusia, din 30 octombrie până pe 7 noiembrie, din cauza agravării pandemiei de COVID-19, a anunţat joi Kremlinul, informează AFP.

„Preşedintele îşi va continua munca prin videoconferinţă (…), evenimente în persoană, dată fiind situaţia epidemiologică dificilă, nu vor avea loc”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, citat de agenţiile de presă ruse.

Citește și…

De ce e poreclită „Gura de Aur” Corina Caciuc. Ce obișnuia să facă presupusa amanta a lui Laurențiu Reghecampf

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Sursa: RomaniaTV