Cum ar arăta Guvernul Ciucă: Nelu Tătaru revine la Sănătate, Cîţu a refuzat Finanţele. Lista celorlalţi miniştri

Cum ar arăta Guvernul Ciucă: Nelu Tătaru revine la Sănătate, Cîţu a refuzat Finanţele. Lista celorlalţi miniştri

Guvernul Ciucă prinde contur. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat oficial joi nominalizarea actualului ministru al Apărării Nicolae Ciucă, propus de PNL, pentru funcţia de premier. Nicolae Ciucă, prezent şi el la Palatul Cotroceni, a declarat că va negocia cu toate forţele responsabile pentru a alcătui Guvernul într-un timp foarte scurt.

Nicolae Ciucă, primele declaraţii după ce a fost desemnat premier. „Am înţeles încredinţarea acestui mandat ca un gest de responsabilitate”

Cum ar putea arăta guvernul Ciucă, minoritar PNL-UDMR:Alte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Dacian Cioloş: „USR este în Opoziţie. Probabil există …Vlad Voiculescu declanşează atacul împotriva lui Nicolae Ciucă. …

Nicolae Ciucă (PNL) – prim-ministru

Kelemen Hunor (UDMR) – vicepremier

Bogdan Aurescu (independent)– Ministrul de Externe

Nelu Tătaru (PNL) – Ministrul Sănătății

Iulian Dumitrescu (PNL) – Ministrul Transporturilor

PNL – Ministrul Fondurilor Europene

Bogdan Huțucă (PNL) – Ministrul Economiei

Virgil Popescu (PNL)– Ministrul Energiei

Cătălin Predoiu / Cristian Băcanu (PNL) – Ministrul Justiției

Raluca Turcan (PNL)– Ministrul Muncii

Dan Vîlceanu (PNL)– Ministrul Finanțelor

Sorin Cîmpeanu (PNL) – Ministrul Educației

Lucian Bode (PNL) – Ministrul Administrației și Internelor

Cseke Attila (UDMR) – Ministrul Dezvoltării

UDMR (?)/ Bogdan Gheorghiu (PNL) – Ministrul Culturii

Costel Șoptică (PNL) – Ministrul Agriculturii

UDMR (?) – Ministrul Cercetării și Digitalizării

PNL (?) – Ministrul Apărării

Tanczos Barna (UDMR) – Ministrul Mediului

Eduard Novak (UDMR)- Ministrul Tineretului și Sportului

PNL (?) – Ministrul Telecomunicațiilor

Nicolae Ciucă, fost comandant al batalionului românesc participant la misiunea Enduring Freedom din Afganistan şi al batalionului de infanterie participant la misiunea din Irak, fost şef al Statului Major General, ministru al Apărării în două guverne, este însărcinat cu formarea noului Cabinet, la un an de la înscrierea în PNL.

Nicolae Ciucă are 54 de ani, s-a născut la Pleniţa, în judeţul Olt, şi în 1985 a absolvit Liceul Militar „Tudor Vladimirescu”, Craiova, iar trei ani mai târziu, Şcoala Militară de Ofiţeri Activi „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

În perioada 1993-1995 a urmat cursurile Academiei de Înalte Studii Militare, Facultatea Interarme, Specialitatea Arme Întrunite, Bucureşti, iar în 2003 a obţinut titlul de Doctor în ştiinţe militare, cu lucrarea „Dimensiunea angajării Armatei României în operaţii întrunite multinaţionale”.

Cariera profesională şi-a început-o în august 1988, când a devenit comandant de pluton lansare la Regimentul 26 Mecanizat „Rovine”, Craiova. A fost apoi comandant de pluton cercetare şi instrucţie la Batalionul 121 Cercetare, Craiova, ofiţer de stat major în Biroul operaţii, Batalionul 121 Cercetare, Craiova, ofiţer de stat major în Biroul operaţii şi pregătire pentru luptă, Brigada 2 Mecanizată „Rovine”, Craiova,  ofiţer de stat major în cadrul misiunii UNAVEM III, Angola, şef de stat major al Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab”, Craiova, comandant al Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab”, Craiova.

Dacian Cioloș: Nu susținem un guvern minoritar, atâta vreme cât există posibilitatea unui guvern cu puteri depline din care să facem parte

În perioada iunie 2002 – ianuarie 2003, a fost comandant al batalionului românesc participant la misiunea Enduring Freedom, Afganistan, în 2003 2003 a deţinut funcţia de  conducător/director al exerciţiului OCE/EXDIR, în cadrul misiunii ISAF, iar în intervalul ianuarie 2004 – iulie 2004, a fost comandant al batalionului infanterie participant la misiunea din Irak.

În ianuarie 2014, a devenit şef al Statului Major al Forţelor Terestre, iar în octombrie acelaşi an, preia funcţia de  locţiitor al şefului Statului Major General, pentru ca în ianuarie 2015 să fie numit  şef al Statului Major General, funcţie deţinută până în 28 octombrie 2019, când a fost trecut în rezervă. În luna noiembrie a aceluiaşi an a fost numit ministru al Apărării Naţionale, iar aproape un an mai târziu, a deţinut şi postul de premier interimar.

În octombrie 2020, s-a înscris în PNL, iar în decembrie a fost ales senator.

Nicolae Ciucă a primit mai multe ordine şi distincţii naţionale, dar şi Ordinul Naţional de Merit al Republicii Franceze, în grad de Comandor, Legiunea de Merit a Statelor Unite ale Americii, în grad de ofiţer, Medalia Naţiunilor Unite, Medalia pentru Merit, SUA şi Medalia de Onoare a Forţelor pentru Operaţii Speciale ale Statelor Unite ale Americii.

Conform celei mai recente declaraţii de avere, de la începutul lunii iunie, Nicolae Ciucă deţine, împreună cu soţia, două terenuri intravilane, unul în Dolj şi un altul în Ilfov, şi o casă de peste 200 de metri pătraţi în judeţul Ilfov, construită în 2017. De asemenea, deţine două maşini, Toyota Corola (fabricată în 2006) şi Toyota RAV 4, fabricată în 2020.

Ciucă are două conturi, care totalizează 200.000 de lei, dar şi credite la Banca Transilvania, două scadente anul acesta, iar un altul, scadent în 2025.

În calitate de ministru al Apărării, Nicolae Ciucă a avut în 2020 un venit anual de 168.613 lei, căruia i s-a adăugat o pensie de serviciu de  215880 de lei.

Citește și…

De ce e poreclită „Gura de Aur” Corina Caciuc. Ce obișnuia să facă presupusa amanta a lui Laurențiu Reghecampf

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Sursa: RomaniaTV