Florin Cîțu vrea șefia Senatului, după ce liberalii merg la Cotroceni cu propunerea: Nicolae Ciucă – premier

Florin Cîțu vrea șefia Senatului, după ce liberalii merg la Cotroceni cu propunerea: Nicolae Ciucă – premier

Florin Cîțu vrea șefia Senatului. Președinția Senatului este deținută în acest moment de USR. Anca Dragu este cea care ocupă a doua funcție în stat. Scenariul va fi în picioare dacă PNL va reuși să negocieze votul de încredere din perioada următoare cu Partidul Social Democrat, cu care ar urma să susțină un guvern minoritar PNL-UDMR în Parlament.

Florin Cîțu vrea șefia Senatului, după ce liberalii merg la Cotroceni cu propunerea de Nicolae Ciucă premierAlte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Au început consultările la Palatul Cotroceni pentru desemnarea …Ion Cristoiu, reacţie neaşteptată după respingerea Guvernului …

Totodată, în ceea ce privește portofoliile ministerelor, potrivit surselor politice acestea ar fi împărțite astfel: La Ministerul Sănătății ar fi Nelu Tătaru, la Ministerul de Interne – Lucian Bode, Ministerul Energiei – Virgil Popescu, Ministerul Justiției – Cătălin Predoiu, iar la Ministerul Educației ar rămâne tot Sorin Cîmpeanu

Anca Dragu poate fi schimbată din funcție doar cu voturile PNL, PSD și UDMR. Totodată, trebuie menționat și faptul că social-democrații au în vedere șefia Senatului.

În negocierile care vor avea loc pentru susținerea guvernului Ciucă va fi scoasă la bătaie și președinția Camerei Deputaților, unde Florin Roman deține funcția interimar, după demisia lui Ludovic Orban.

Dacian Cioloș, președintele USR, a declarat miercuri, pentru B1 TV, că nu crede că partidul pe care îl conduce va merge cu o propunere de premier la consultările de mâine cu președintele Klaus Iohannis. Noi ne-am făcut datoria, așteptăm să vedem că-și asumă și ceilalți responsabilitatea, a spus Cioloș.

PSD nu decisese încă dacă se va prezenta la consultări, obiectivul social – democraţilor fiind alegerile anticipate.

”Preşedintele României, Klaus Iohannis, a luat act de faptul că, în urma votului exprimat, Parlamentul nu a acordat încrederea Guvernului propus de Dacian Cioloş. În consecinţă, în temeiul prevederilor art. 85 alin.(1) şi ale art. 103 alin.(1) din Constituţia României, Preşedintele României convoacă consultări cu partidele şi formaţiunile politice reprezentate în Parlament în vederea desemnării unui nou candidat pentru funcţia de Prim-ministru, în data de 21 octombrie 2021, începând cu ora 11:00”, a transmis Administraţia prezidenţială.

Citește și: Nicolae Ciucă, propunerea de premier a PNL. Va fi guvern minoritar PNL – UDMR, cu sprijin PSDConsultări cu partidele și formațiunile politice parlamentare: 

11:00 Consultări cu Partidul Național Liberal (PNL)

11:30 Consultări cu Partidul Social Democrat (PSD)

12:00 Consultări cu Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR)

12:30 Consultări cu Uniunea Salvați România (USR)

13:00 Consultări cu Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)

13:30 Consultări cu Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale

Citește și: Au început consultările la Palatul Cotroceni pentru desemnarea unui nou premier. PNL faţă în faţă cu preşedintele Iohannis 

Citește și…

Va mai amintiti de Carmen Bejan, studenta criminala din Timisoara? Vesti neasteptate din inchisoare! Da, e adevarat

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Sursa: RomaniaTV