Franţa blochează preţurile la energie şi anunţă indemnizaţii de 100 de euro pentru inflaţie

Franţa blochează preţurile la energie şi anunţă indemnizaţii de 100 de euro pentru inflaţie

Franţa blochează preţurile la energie şi anunţă indemnizaţii de 100 de euro pentru inflaţie. Anunţul a fost făcut joi seară, chiar de premierul francez Jean Castex la postul TF1.

Franţa blochează preţurile la energie şi anunţă indemnizaţii de 100 de euro pentru inflaţieAlte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Capitala Rusiei intră în lockdown, se închide tot timp de …Focar de salmonella din cauza mai multor tipuri de ceapă. Sute …

„Am luat măsuri foarte puternice, am limitat creşterile începând din ianuarie, la electricitate a rămas o majorare de 4%, şi restul. Blocarea tarifelor va fi menţinută pe tot parcursul anului 2022.

În cazul inflaţiei, am luat o decizie care se vrea a fi cea mai justă, cea mai eficientă în această situaţie. Acordăm o indemnizaţie pentru inflaţie în valoare de 100 de euro, care le va fi oferită francezilor care câştigă mai puţin de 2.000 de euro pe lună. Oamenii lucrează, au nevoie de maşină pentru a merge la lucru, dar vor beneficia şi pensionarii, şomerii, cei care desfăşoară activităţi independente, cei care fac obiecte de artizanat, agricultorii”, a explicat Jean Castex la postul TF1, potrivit Mediafax.

Citeşte şi Certificatul COVID, obligatoriu în Franţa până în iulie 2022. Prelungirea măsurii a declanşat proteste de amploare

De indemnizaţia de 100 de euro vor beneficia aproximativ 38 de milioane de cetăţeni francezi.

„Relansarea economică există în întreaga lume, dar mai ales în Franţa. Este puternică, iar acest lucru este un caz fericit, cu toate efectele. După o perioadă de criză foarte puternică, chiar dacă există relansare, producţia de bunuri esenţiale încă stagnează, de aceea apar creşteri de preţuri.

Aceste majorări, inflaţia, vor fi temporare. Însă nu sunt în măsură să spun cât vor dura. Nu putem obstrucţiona relansarea economică, trebuie să utilizăm toate mijloacele pentru a face durabilă relansarea. De aceea, trebuie să avem o reacţie excepţională în această situaţie excepţională. Nu este vorba doar de preţurile la carburanţi, este vorba de inflaţie în general”, a mai explicat premierul Franţei.

Citeşte şi Expert BNR: „La iarnă, când vor veni facturile, ne vom gândi cu jind la gazele din Marea Neagră”

Citește și…

De ce e poreclită „Gura de Aur” Corina Caciuc. Ce obișnuia să facă presupusa amanta a lui Laurențiu Reghecampf

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Sursa: RomaniaTV