Gravidele care nu se vaccinează anti-Covid se expun la riscuri grave: „Nu amânați până după naștere. Ar putea fi prea târziu”

Gravidele care nu se vaccinează anti-Covid se expun la riscuri grave: „Nu amânați până după naștere. Ar putea fi prea târziu”

Femeile gravide care nu s-au imunizat până acum împotriva Covid-19 nu ar trebui să aștepte după naștere pentru a se vaccina.

RoVaccinare a publicat o serie de recomandări, pe pagina oficială de Facebook, în care îndeamnă femeile gravide să se vaccineze și arată și riscurile enorme la care se expun cele care aleg să nu o facă.

Printre cele mai grave probleme care apar la femeile însărcinate nevaccinate este moartea fătului în uter, în cazul contactării Covid-19.Alte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Tuburi „de sudură” pentru asigurarea oxigenului …Austria ajută România cu medicamente pentru tratarea pacienţilor …

RoVaccinare subliniază că serul anti-Covid nu afectează fertilitatea femeilor așa cum a fost vehiculat de persoane neavizate.

„Nu amânați vacinarea până după naștere! Ar putea fi prea târziu.

Societatea de Obstetrică și Ginecologie din România face un nou apel către toate gravidele de a se vaccina cât mai repede împotriva Sars-Cov-2.

Milioane de femei gravide s-au vaccinat pe tot globul.

Toate datele acumulate în ultimele 19 luni confirmă fără dubiu că:

1. Boala Covid-19 la gravide creşte riscul de naștere prematură, dezlipire de placentă, moartea fătului în uter, spitalizare în ATI și deces al mamei.

2. Vaccinarea scade riscul de infecție cu virusul SARS CoV-2 de peste 5 ori

3. Vaccinarea scade riscul boală Covid-19 severă și de a ajunge la spital e 10 ori

4. Vaccinarea scade riscul de deces al gravidelor infectate SARS CoV-2 de 11 ori

5. Vaccinarea gravidei protejează nou-născutul. Anticorpii dezvoltați de mamă după vaccinare ajung și la făt atât prin placentă, înainte de naștere, cât și prin laptele matern, după naștere.

6. Vaccinul este sigur pentru gravidă și făt.

7. Vaccinarea nu afectează în nici un fel fertilitatea feminină sau masculină, nici prezentă şi nici viitoare. Boala COVID, în schimb, poate afecta grav fertilitatea.

Nu amânați vaccinarea până după naștere! Ar putea fi prea târziu. Nu vă riscați viața și viața copilului pe care îl așteptați. Cu un singur gest simplu, sigur și la îndemână, puteți să vă protejați, împreună cu bebelușul.

Prof. univ. dr. Radu Vlădăreanu

Președintele Societății de Obstetrică și Ginecologie din România”, se arată în comunicatul RoVaccinare.

Citește și…

Va mai amintiti de Carmen Bejan, studenta criminala din Timisoara? Vesti neasteptate din inchisoare! Da, e adevarat

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Sursa: RomaniaTV