Klaus Iohannis l-a desemnat pe Nicolae Ciucă premier: „Criza politică trebuie să se încheie”

Klaus Iohannis l-a desemnat pe Nicolae Ciucă premier: „Criza politică trebuie să se încheie”

Klaus Iohannis, declarații LIVE după consultări:

-Am avut consultări pentru găsirea unei soluții. Discuțiile de astăzi au fost considerabil mai bune, după părerea mea, decât ultimele discuții. Am reiterat la fiecare întâlnire că acum e nevoie de o soluție reală. Criza politică trebuie să se încheie. E nevoie de un guvern care se preocupă de problemele ce-i interesează și pe români. Această criză a durat deja prea mult e inadmisibil să continuăm în acest stil. Avem o situație dramatică în spitale, prețurile la energie cresc, e nevoie de un guvern cu puteri depline pentru a pune în practică soluțiile.Alte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Rareș Bogdan îl susține pe Ciucă în funcția de premier: …Nicolae Ciucă, primele declaraţii după ce a fost desemnat …

-Am fost foarte mulțumit și bucuros că PNL a venit cu o nouă abordare. S-a votat un candidat care mi-a fost propus, în persoana lui Nicolae Ciucă. Am decis să-l desemnez candidat pentru funcția de premier pe Nicolae Ciucă.

Primele declarații făcute de Nicolae Ciucă după ce a fost desemnat premier:

„Am înțeles încredințarea acestui mandat ca pe un gest de responsabilitate, asta trebuie să avem pentru a putea depăși situația de criză în care ne aflăm”, a spus Ciucă.

Citește și Cine este Nicolae Ciucă, propunerea lui Klaus Iohannis pentru funcția prim-ministru

Știre inițială

Președintele Klaus Iohannis a avut consultări cu partidele şi formaţiunile politice parlamentare în vederea desemnării unui nou candidat pentru funcţia de premier.

Nicolae Ciucă este varianta cu care s-a prezentat PNL pentru funcția de premier. Potrivit unor surse, Florin Cîțu ar urma să fie șef al Senatului. Totodată, în ceea ce privește portofoliile ministerelor, acestea ar fi împărțite astfel: La Ministerul Sănătății ar fi Nelu Tătaru, la Ministerul de Interne – Lucian Bode, Ministerul Energiei – Virgil Popescu, Ministerul Justiției – Cătălin Predoiu, iar la Ministerul Educației ar rămâne tot Sorin Cîmpeanu.

Dacian Cioloș, președintele USR, a spus că partidul său nu susține un guvern minoritar, atâta vreme cât există posibilitatea unui guvern cu puteri depline, din care să facă parte. Cioloș a dat de înțeles, astfel, că USR e dispus să refacă cu coaliția cu Nicolae Ciucă premier.

Citește și Florin Cîțu, după consultările cu Iohannis: Eu l-am propus pe Ciucă premier. Acum mizăm pe responsabilitatea parlamentarilor. E important să avem un guvern cu puteri depline

La rândul său, Kelemen Hunor, liderul UDMR, a spus că nu exclude varianta Nicolae Ciucă, dar că nu crede că un premier militar este cea mai bună opțiune într-o democrație.

PSD a spus că nu se pune problema să facă parte dintr-un guvern dacă nu desemnează premierul. „Ați început cu un neadevăr, PNL nu are opțiuni. Ca să ai o opțiune trebuie să ai dialog între PSD și PNL, nu a existat un dialog. PSD a câștigat alegerile, deci nu poate face parte dintr-un guvern dacă nu desemnează premierul”, a declarat Ciolacu.

Citește și Consultări la Palatul Cotroceni pentru desemnarea unui nou premier. PNL l-a propus pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier

 

 

Citește și…

Va mai amintiti de Carmen Bejan, studenta criminala din Timisoara? Vesti neasteptate din inchisoare! Da, e adevarat

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Sursa: RomaniaTV