Nicolae Ciucă, primele declaraţii după ce a fost desemnat premier. „Am înţeles încredinţarea acestui mandat ca un gest de responsabilitate”

Nicolae Ciucă, primele declaraţii după ce a fost desemnat premier. „Am înţeles încredinţarea acestui mandat ca un gest de responsabilitate”

Nicolae Ciucă:

„Am înţeles încredinţarea acestui mandat ca un gest de responsabilitate care trebuie să îl avem în acest momente dificile pentru a depăşi situaţia de criză în care ne aflăm, astfel încât cetăţenii să poată să beneficieze de ceea ce un Guvern în deplinătatea să ofere prin deciziile şi acţiunile pe care le întreprinde.Alte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Rareș Bogdan îl susține pe Ciucă în funcția de premier: …Cine este Nicolae Ciucă, propunerea lui Klaus Iohannis pentru …

Vom negocia cu toate forţele responsabile astfel încât într-o perioadă de timp cât mai scurtă să reuşim să alcătuim Guvernul şi de asemenea să negociem astfel încât Guvernul propus să poată fie aprobat în Parlament”

„Am reiterat la fiecare întâlnire că acum e nevoie de o soluție reală. Criza politică trebuie să se încheie. E nevoie de un guvern care se preocupă de problemele ce-i interesează și pe români.

Această criză a durat deja prea mult e inadmisibil să continuăm în acest stil. Avem o situație dramatică în spitale, prețurile la energie cresc, e nevoie de un guvern cu puteri depline pentru a pune în practică soluțiile. Am fost foarte mulțumit și bucuros că PNL a venit cu o nouă abordare. S-a votat un candidat care mi-a fost propus, în persoana lui Nicolae Ciucă”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Kelemen Hunor, prima reacţie despre propunerea Nicolae Ciucă premier. „Nu sunt de acord să fie Guvernul condus de militari. Acum e o situație specială”

Nicolae Ciucă a fost propus de PNL pentru funcția de premier. Generalul e varianta cu care liberalii au mers la consultările de la Palatul Cotroceni, agreată şi de preşedintele Klaus Iohannis.

Ionel Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naționale, nu ar fi la prima experiență de acest gen. În decembrie, el a preluat mandatul de prim-ministru interimar după demisia lui Ludovic Orban.

Citeşte şi: George Simion, reacţie furibundă după consultările de la Cotroceni. „Putem uşor să intrăm într-un regim militarizat. AUR va iniţia suspendarea preşedintelui”

Nicolae Ciucă este ministrul Apărării în Guvernul PNL. În vârstă de 52 ani, Nicolae Ciucă este militar de carieră şi a fost șef al Statului Major al Armatei.

În octombrie 2019, Nicolae Ciucă a fost propus pentru funcția de ministru al Apărării în Guvernul condus de Ludovic Orban. A fost șef al Statului Major al Armatei militare în afara țării, precum Irak, Afganistan sau Bosnia.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, după consultări: „PSD a câștigat alegerile, nu poate face parte dintr-un guvern dacă nu desemnează premierul”

Nicolae Ciucă a fost comandantul Batalionului 26 Infanterie (cunoscut și drept Scorpionii Roșii) pe care l-a condus în Afganistan și apoi în Irak. Bătălia de la Nassiria (Irak, mai 2004), în care trupele românești au fost conduse de acesta, este prima batalie la care soldații români au fost combatanți activi după al doilea război mondial, conform Hotnews. De asemenea, a fost şeful Statului Major al Armatei, militarul cu rangul de conducere cel mai înalt din armată. În decembrie 2018, președintele Klaus Iohannis i-a prelungit cu un an mandatul său normal de patru ani.

Citeşte şi: Cine este Nicolae Ciucă, propunerea lui Klaus Iohannis pentru funcția prim-ministru

Citește și…

Va mai amintiti de Carmen Bejan, studenta criminala din Timisoara? Vesti neasteptate din inchisoare! Da, e adevarat

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Sursa: RomaniaTV