Niciun pat pentru pacienții cu Covid în secțiile de Terapie Intensivă! Bolnavii, duși la spitale din alte țări

Niciun pat pentru pacienții cu Covid în secțiile de Terapie Intensivă! Bolnavii, duși la spitale din alte țări

În data de 22 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1689 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.

În București sunt avizate de DSP 370 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 154 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19.Alte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Experţii EMA anunţă: Doza a treia cu alt tip de vaccin determină …Cseke Attila, avertisment serios: „Vom avea şi valul 5, …

Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

1.848 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La  nivel național, la acest moment, nu sunt paturi ATI libere, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

Paturi ATI suplimentare 22.10.2021

România trimite pacienții să fie tratați în alte țări

România a trimis vineri primul pacient în stare gravă în Austria și va continua transferurile către Ungaria și Polonia pentru ajutor medical, a transmis ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila.

”Luni a fost discuţia preşedintelui Iohannis, unde, într-o videoconferinţă, premierul polonez a oferit acest sprijin, marţi am avut o discuţie cu ministrul omolog al Sănătăţii din Polonia şi astăzi a decolat avionul, a ajuns cu bine în Polonia. Trei pacienţi din Bucureşti au fost transferaţi în Polonia şi vom continua pentru că capacitatea de paturi pusă la dispoziţie de Polonia este pentru 20 de pacienţi din România şi este important orice fel de sprijin şi mai ales această solidaritate care vine peste noi, care este îmbucurătoare, dar trebuie şi noi să fim solidari cu noi înşine. Mai mult ca sigur mâine reuşim să operaţionalizăm un prim zbor şi spre Austria şi vom continua pe aceste 3 ţări pentru că capacitatea funcţională nu s-a atins. Austria va fi probabil primul transport”, a declarat, joi seară, la Digi 24, Cseke Attila.

Au promis să dea o mână de ajutor pacienților din România și alte state precum Franța, Republica Moldova sau Serbia, a mai spus ministrul Sănătății.

Trei persoane infectate cu Covid, aflate în stare gravă, au fost transferate joi din spitalele din România în Polonia, la Lodz, pentru a primi asistență medicală de terapie intensivă, a transmis Ministerul Sănătății.

În urmă cu câteva zile, Ungaria a anunțat preluarea din România a 50 de pacienți cu COVID-19 care au nevoie de spitalizare la ATI. 26 de pacienți Covid au fost deja transferați în Ungaria, iar unul a decedat, a anunțat, miercuri, Lucian Bode.

Citiți și Trei pacienți cu Covid, în stare critică, au ajuns în Polonia. România, nevoită să ceară ajutor din afara țării pentru criza sanitară

Citește și…

Ce SOARTA! Ce s-a ales de medicul-erou din Apuseni. Ce familie are și câți BANI câștigă acum

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Sursa: RomaniaTV