Raed Arafat, precizări despre accesul în malluri începând din 25 octombrie: „Se va putea intra DOAR prin prezentarea certificatului verde sau a dovezii trecerii prin boală”

Raed Arafat, precizări despre accesul în malluri începând din 25 octombrie: „Se va putea intra DOAR prin prezentarea certificatului verde sau a dovezii trecerii prin boală”

Raed Arafat – acces în malluri. Şeful DSU a explicat că în magazinele esenţiale, alimentare sau farmacii, vor avea acces şi persoanele nevaccinate. Acest lucru nu este valabil, însă, în cazul farmaciilor din malluri, întrucât accesul în malluri se va face exclusiv pe baza certificatului verde.

”Dacă nu ai certificat verde, mergi la farmaciile care nu sunt în mall”, a spus Raed Arafat.Alte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Bilanţ vaccinare 22 octombrie 2021. Record absolut de persoane …Raed Arafat le recomandă românilor să nu mai plece în concedii …

Secretarul de stat a precizat că în cazul copiilor sub vârsta vaccinării, aceştia nu pot intra în zonele unde se impune obligativitatea certificatului verde decât dacă sunt însoţiţi de adulţi vaccinaţi.

Citeste si Raed Arafat le recomandă românilor să nu mai plece în concedii în perioada următoare: „Cel mai bine ar fi să stăm unde am fost”

În clădirile publice, oficiale, este obligatorie prezentarea certificatului verde care atestă vaccinarea sau trecerea prin boală, aici fiind valabil şi testul. Măsura se aplică în cazul vizitatorilor.

”Oamenii care vin cu treabă vor trebui să prezinte certificatul”, a spus el, arătând că, în cazul clădurilor private cu peste 50 de persoane, la fel se va prezenta certificatul verde, dovada trecerii prin boală sau cu test.

În privinţa angajaţilor, Raed Arafat a precizat că prevederea nu poate fi făcută prin Hotărâre de Guvern, ci prin modificare legislativă, propunerea legislativă fiind deja trimisă la Parlament.

Citeste si Raed Arafat: „România va beneficia de o echipă de medici specialişti ATI din Danemarca. Vor activa la Matei Balş”

Citește și…

Ce SOARTA! Ce s-a ales de medicul-erou din Apuseni. Ce familie are și câți BANI câștigă acum

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Sursa: RomaniaTV