România trimite vineri primul pacient Covid în stare gravă în Austria. Franța și Serbia s-au oferit și ele să dea o mână de ajutor

România trimite vineri primul pacient Covid în stare gravă în Austria. Franța și Serbia s-au oferit și ele să dea o mână de ajutor

România trimite vineri primul pacient în stare gravă în Austria și va continua transferurile către Ungaria și Polonia pentru ajutor medical, a transmis ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila.

”Luni a fost discuţia preşedintelui Iohannis, unde, într-o videoconferinţă, premierul polonez a oferit acest sprijin, marţi am avut o discuţie cu ministrul omolog al Sănătăţii din Polonia şi astăzi  a decolat avionul, a ajuns cu bine în Polonia. Trei pacienţi din  Bucureşti au fost transferaţi în Polonia şi vom continua pentru că capacitatea de paturi pusă la dispoziţie de Polonia este pentru 20 de pacienţi din România şi este important orice fel de sprijin şi mai ales această solidaritate care vine peste noi, care este îmbucurătoare, dar trebuie şi noi să fim solidari cu noi înşine. Mai mult ca sigur mâine reuşim să operaţionalizăm un prim zbor şi spre Austria şi vom continua pe aceste 3 ţări pentru că capacitatea funcţională nu s-a atins. Austria va fi probabil primul transport”, a declarat, joi seară, la Digi 24, Cseke Attila.Alte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Avertismentul ministrului interimar al Sănătăţii: „Dacă …Cseke Attila, previziuni sumbre privind evoluţia pandemiei în …

Au promis să dea o mână de ajutor pacienților din România și alte state precum Franța, Republica Moldova sau Serbia.

”Am primit astăzi promisiunea din partea Serbiei, nu pe preluare de pacienţi, ci pe concentratoare de oxigen şi un anumit număr de anticorpi monoclonali. Danemarca ne-a promis două echipe de medici specialişti care vor veni în Bucureşti şi pentru că  pregătim operaţionalizarea a 20 de paturi de ATI la Institutul Matei Balş, unde dorim să lucrăm cu aceste echipe care vor lucra în ture.

Din partea Franţei avem aceste promisiuni legate de personal medical, din Austria am primit medicamente ATI, ieri seară au ajuns în România. Din Republica Moldova avem 11 medici, 11 asistenţi medicali şi 10 paramedici care sunt deja la Leţcani şi lucrează în ture şi ne ajută. Comunitatea europeană s-a mobilizat şi e îmbucurător acest lucru. Şi România a oferit sprijin atunci când alte ţări au avut nevoie”, a adăugat ministrul.

Ministrul interimar al Sănătății a mărturisit că orice ajutor venit pacienților din țara noastră e binevenit.

”Încă o dată spun că e foarte bine că suntem ajutaţi, orice sprijin este bine venit în actuala situaţie şi vom profita de orice fel de sprijin”, a mai afirmat ministrul.

Trei persoane cu Covid, în stare gravă, transferate în Polonia

Trei persoane infectate cu Covid, aflate în stare gravă, au fost transferate joi din spitalele din România în Polonia, la Lodz, pentru a primi asistență medicală de terapie intensivă, a transmis Ministerul Sănătății.

„Mulțumim colegilor noștri din Polonia pentru sprijin și promptitudine. În aceste zile foarte grele, continuăm eforturile pentru a găsi soluții în vederea aprovizionării spitalelor cu medicamentele necesare și pentru acordarea asistenței medicale pacienților care au nevoie, inclusiv prin transfer în afara granițelor”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, potrivit comunicatului de presă.

În urmă cu câteva zile, Ungaria a anunțat preluarea din România a 50 de pacienți cu COVID-19 care au nevoie de spitalizare la ATI. 26 de pacienți Covid au fost deja transferați în Ungaria, iar unul a decedat, a anunțat, miercuri, Lucian Bode.

Citiți și Ungaria intervine în criza sanitară din România. Kelemen Hunor: „Ne oferă 50 de locuri la ATI în cadrul a două spitale apropiate de graniţă”

Citește și…

De ce e poreclită „Gura de Aur” Corina Caciuc. Ce obișnuia să facă presupusa amanta a lui Laurențiu Reghecampf

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Sursa: RomaniaTV