Cutremur puternic, unul cu cea mai mare magnitudine din acest an

Cutremur puternic, unul cu cea mai mare magnitudine din acest an

 

Cutremur puternic în Taiwan. Numeroşi rezidenţi au raportat însă o serie de replici puternice în jurul oraşului Taipei, capitala taiwaneză.

 

 

 

 

 

 

Agenţia de meteorologie din Taiwan a anunţat că seismul a avut o magnitudine de 6,5, în timp ce Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS) a anunţat iniţial o magnitudine de 6.Alte Articole

 

 

 

 

 

 

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

 

 

 

Număr-record de noi cazuri în Germania! Nemţii au înregistrat …În Anglia, a început deja valul 5! Peste 300.000 de cazuri …

 

Cutremur în zona Vrancea, în noaptea de vineri spre sâmbătă. A fost al 22-lea seism produs luna asta în România

 

Seismul a avut loc în comitatul Yilan din nord-estul insulei asiatice la ora locală 13:11 (05:11 GMT), la o adâncime de 67 de kilometri.

 

 

 

 

 

 

Acest cutremur de pământ a avut o durată de aproximativ 10 secunde şi a fost cel mai puternic înregistrat în Taiwan în acest an, potrivit unui corespondent AFP din Taipei.

 

Cutremur în Bali! „Seismul a fost resimţit puternic timp de cinci secunde”

 

Potrivit Reuters, reţeaua de metrou din capitala taiwaneză a fost închisă pentru verificări, dar şi-a reluat funcţionarea la scurt timp după aceea. Distribuitorul naţional de electricitate a anunţat că reţeaua de alimentare cu energie electrică funcţionează la parametri normali. Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd (TSMC), cel mai mare producător de cipuri din lume, a anunţat că şi-a evacuat o parte dintre muncitori.

 

 

 

 

 

 

Taiwan, lovită des de cutremure

 

Insula Taiwan este afectată cu regularitate de cutremure de pământ, întrucât se află în proximitatea punctului de joncţiune dintre două plăci tectonice.

 

Hualien, o renumită destinaţie turistică, a fost lovită în 2018 de un seism cu magnitudinea de 6,4, care a ucis 17 persoane şi a rănit aproape 300 de persoane.

 

În septembrie 1999, un seism cu magnitudinea de 7,6 a ucis circa 2.400 de persoane, devenind cea mai gravă catastrofă naturală din istoria insulei.

 

 

 

 

 

 

Un alt seism, care a avut o magnitudine de 6,2, s-a produs în decembrie 2020, însă nu a făcut victime şi nu a cauzat pagube materiale.

 

 

 

Citește și…

 

 

 

Adriana Iliescu nu a mai fost văzută de 3 săptămâni! Nici la telefon nu răspunde! Ce întâmplă

 

 

 

 

 

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

 

 

 

 

 

Sursa: RomaniaTV