Guvernul Ciucă nu găseşte „milă” la PSD. Vasile Dîncu: Nu putem să credităm un guvern care a dus România în această groapă

Guvernul Ciucă nu găseşte „milă” la PSD. Vasile Dîncu: Nu putem să credităm un guvern care a dus România în această groapă

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a declarat că PSD nu poate credita un guvern „care a dus România în groapă” şi a subliniat că PSD şi PNL sunt de acord că nu doresc refacerea USL.

Negocierile PNL-PSD pentru formarea Guvernului Ciucă au eşuat. Liberalii nu au fost de acord cu niciuna dintre cele 10 măsuri urgente propuse de PSD. Luni, negocieri cu USRAlte Articole

A murit. Angela Similea în doliu…

Ludovic Orban, atac furibund la Iohannis: „A distrus PNL, …PNL se întoarce către USR. Nicolae Ciucă vrea să-şi treacă …

”Nu putem să credităm un guvern care a dus România în această groapă. Nici noi nu ne dorim să facem niciun fel de USL. Din acest punct de vedere ne înţelegem foarte bine. (…) Noi nu avem în acest moment de făcut proiecte politice împreună. Suntem stânga, PNL este pe partea dreaptă, noi suntem în ascensiune în sondaje, ei sunt în scădere, nu ne putem asocia”, a declarat Vasile Dîncu, la Digi 24.

PNL se întoarce către USR. Nicolae Ciucă vrea să-şi treacă lista ministrilor prin Parlament cu ajutorul partidului lui Cioloş

Întrebat dacă, totuşi, PSD va negocia cu premierul desemnat, Nicolae Ciucă, Vasile Dîncu a explicat că acesta este un general care nu a fost implicat în politică.

„Este un general care nu a făcut politică în sensul ideologic. Nu este neapărat foarte ideologizat ministru. Dacă era aşa, atunci ar fi fost domnul Cîţu care reprezintă PNL. Mandatul domnului Cîţu este să facă o majoritate. Este firesc să înţelegem că intenţia cu care preşedintele a desemnat un premier care nu este atât de politizat şi a numit forţe politice responsabile, considerăm că e complicat şi nu putem să luăm un mandat din partea electoratului nostru în acest moment În momentul acesta sigur că suntem într-o pandemie, dar dacă în aducem din nou pe domnul Tătaru la Sănătate, nu avem o garanţie că se termină pandemia. (…) Este complicat să faci un proiect politic din stânga şi dreapta”, a afirmat Vasile Dîncu.

Social-democratul a adăugat că PSD vrea să vadă şi ce deschidere are premierul desemnat pentru susţinerea propunerilor PSD de ieşire din criza politică şi sanitară.

„Vrem să vedem şi ce deschidere are premierul desemnat pentru cele zece propuneri ale noastre. Vedem care sunt şansele (să votăm un guvern minoritar – n.r.), sunt mici, vă spun”, a declarat Dîncu.

Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, a declarat, duminică, în emisiunea Insider Politic de la Prima TV, că un guvern minoritar va fi mai logic în luarea deciziilor şi a subliniat că din acest guvern nu va face parte PSD. Vîlceanu a precizat că nu poate fi vorba despre refacerea USL.

 

Citește și…

Adriana Iliescu nu a mai fost văzută de 3 săptămâni! Nici la telefon nu răspunde! Ce întâmplă

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Sursa: RomaniaTV