Şeful OMS, declaraţie curioasă despre sfâşitul pandemiei. „Se va termina când lumea va alege să-i pună capăt”

Şeful OMS, declaraţie curioasă despre sfâşitul pandemiei. „Se va termina când lumea va alege să-i pună capăt”

„Pandemia va lua sfârşit când lumea va alege să-i pună capăt, este în mâinile noastre, avem toate instrumentele care ne sunt necesare”, a spus directorul general al OMS în cursul unei conferinţe la Berlin, anunţă BFM TV. El şi-a exprimat regretul că până în prezent „lumea nu a utilizat aceste instrumente cu înţelepciune”, subliniind că cu „aproape 50.000 de decese pe săptămână” în lume, „pandemia este departe de a se termina”.

Şeful OMS s-a exprimat astfel în cursul ceremoniei de deschidere a „Summitului mondial asupra sănătăţii”, un eveniment anual care reuneşte profesionişti şi politicieni la Berlin.Alte Articole

A murit. Angela Similea în doliu…

Cutremur puternic, unul cu cea mai mare magnitudine din acest …Număr-record de noi cazuri în Germania! Nemţii au înregistrat …

OMS şi-a stabilit ca obiectiv ca 40% din populaţia fiecărei ţări să fie vaccinată până la sfârşitul anului şi 70% până la mijlocul anului 2022. Tedros critică cu regularitate acapararea vaccinurilor anti-COVID de către ţările bogate. „Obiectivul este de atins, însă doar dacă ţările şi companiile care controlează aprovizionarea îşi traduc declaraţiile în acţiuni”, a afirmat el la Berlin.

„Ţările care au atins deja obiectivul de 40%, inclusiv toate ţările din G20 trebuie să-şi cedeze locul în livrarea vaccinurilor” dispozitivului internaţional Covax şi Fondului african pentru achiziţionarea vaccinurilor (Avat) înfiinţat de Uniunea Africană, a pledat Tedros.

Citeşte şi Expertul trimis de OMS să ne ajute în lupta cu pandemia a vorbit la Maratonul Vaccinării. „Mă protejez în continuare, dacă e aglomerat la metrou aştept trenul următor”

Cât despre producătorii de vaccinuri, ei „trebuie să împartăşească know-how-ul, tehnologia şi licenţele, precum şi să renunţe la drepturile de proprietate intelectuală”.

Într-un mesaj video înregistrat, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a apreciat că „triumful vaccinurilor – dezvoltate şi lansate pe piaţă într-un timp record – este redus la neant de tragedia unei distribuiri inegale”. „Naţionalismul şi tezaurizarea vaccinurilor ne pun pe toţi în pericol”, a avertizat Guterres.

Citeşte şi Mesaj dur de la medici: „Am ajuns să îngrozim OMS. Suntem unul dintre popoarele cel mai ușor de manipulat de pe glob”

Citește și…

Adriana Iliescu nu a mai fost văzută de 3 săptămâni! Nici la telefon nu răspunde! Ce întâmplă

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Sursa: RomaniaTV