Arafat: „Persoanele nevaccinate vor avea acces în instituţiile publice şi în malluri în anumite condiţii”. Decizia CNSU referitoare la excepţii

Arafat: „Persoanele nevaccinate vor avea acces în instituţiile publice şi în malluri în anumite condiţii”. Decizia CNSU referitoare la excepţii

Secretarul de stat Raed Arafat a explicat că neoncordanţele dintre decizia CNSU de săptămâna trecută şi Hotărârea de Guvern au fost generate de unele neînţelegeri juridice.

HG emisă azi va intra în vigoare imediat ce se publică.Alte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

PSD a hotărât încheierea oricăror negocieri cu PNL. Nicolae …Nicolae Ciucă se întâlneşte luni cu delegaţia USR pentru …

Arafat a explicat că nu va exista în niciun act oficial denumirea ”mall”, întrucât nu este o formulă juridică.

La mall, la intrare, este obligatorie verificare certificatului verde, vaccinat sau trecut prin boală. Excepţie fac persoanele care se deplasează la centrele de vaccinare, numai dacă sunt stabilite culoare dedicate de intrare, de plasare şi de ieşire din mall.

Excepţie pt mallurile care au în ele servici publice – paşapoarte. Se poate intra cu test şi cu dovada programării la centrul de servicii comunitare din interiorul mallului.

Referitor la accesul la alte magazine, cu excepţia celore alimentare, se poate intra doar cu masca. La orice operator economic care comercializează alte produse se intră doar cu certificat verde. La magazinele de pe stradă, în afara celor alimentare, se intră doar cu certif verde. Centrele comerciale cu acces direct din stradă, magazinele au obligaţia să verifice cv, cu excepţia celor care vând alimente.

Activitatea de cazare în hoteluri şi pensiuni va fi permisă doar pt vaccinaţi sau trecuţi prin boală.

Şcolile private. Activitatea cu prezenţă fizică în unităţile şcolare private se suspendă intre 25 oct şi 5 nov. Nimeni nu-i opreşte să facă online, dar nu cu prezenţă fizică. Aplicabil imediat de la ieşirea HG.

Acces la instituţiile publice, prevăzute unele excepţii: pensionarii care trebuie să-şi ridice pensia nu vor avea restricţii, cei care merg pentru ridicarea prestaţiilor sociale, de exemplu alocaţii.

De asemenea, actul de justiţie şi de ordine publică nu este afectat de prezentarea certificatul verde.

 

 

Citește și…

Dezvăluire incredibilă despre Anamaria Prodan. Ce avere avea, de fapt, când l-a cunoscut pe Laurențiu Reghecampf. Acuzată că minte chiar de fina ei

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Sursa: RomaniaTV