Fostul preşedinte sud-coreean Roh Tae-woo a murit la vârsta de 88 de ani

Fostul preşedinte sud-coreean Roh Tae-woo a murit la vârsta de 88 de ani

Fostul preşedinte sud-coreean Roh Tae-woo, un veteran de război decorat care a jucat un rol crucial dar controversat în trecerea ţării de la regimul liderilor autoritari la alegeri democratice libere, a murit marţi la vârsta de 88 de ani, a anunţat Spitalul Universitar din Seul, relatează Reuters. Cauza morţii nu a fost făcută publică.

Explozie la un bloc după o acumulare de gaze, soldată cu mai multe apartamente distruse. Acoperișul clădirii din Rusia s-a prăbușitAlte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Trei persoane ucise şi 80 rănite în Sudan după ce armata …Atac armat într-un centru comercial din SUA, 2 morţi şi 4 …

Roh Tae-woo avea probleme de sănătate încă din 2002 când a fost operat de cancer la prostată, fiind spitalizat de mai multe ori în ultimii ani.

În doar câteva decenii, Roh Tae-woo a trecut de la imaginea celui care punea la cale lovituri de stat militare la primul preşedinte sud-coreean ales în mod democratic, pentru ca mai apoi să îşi încheie cariera politică în dizgraţie cu o condamnare la închisoare pentru trădare şi corupţie.

Decizia surprinzătoare a tribunalului în legătură cu copilul de 6 ani Eitan Biran, singurul supravieţuitor al accidentului de telecabină din Italia

„Acum mă simt extrem de ruşinat pentru că sunt un fost preşedinte”, a declarat el în 1995 într-un discurs televizat, cerându-şi scuze publicului pentru obţinerea ilegală a peste 654 de milioane de dolari în timpul mandatului său de preşedinte.

 

Citește și…

Anunț crucial despre PFIZER – S-a dat ordin! Toți cei sub 40 de ani trebuie să afle ACUM

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Sursa: RomaniaTV