Klaus Iohannis, o nouă vizită externă în plină criză politică

Klaus Iohannis, o nouă vizită externă în plină criză politică

Președintele Klaus Iohannis va fi primit miercuri de către omologul său, președintele Abdel Fattah El-Sisi, în Egipt. Întâlnirea șefilor de stat are la bază celebrarea a 115 ani de relații diplomatice între cele două state, dar și o serie de planuri pentru viitor. Marți, Administrația Prezidențială a transmis un comunicat de presă în care anunță vizita lui Klaus Iohannis în Egipt, dar și principalele subiecte care vor fi discutate în cadrul întâlnirii de stat. Accentul în întâlnirea cu omologul său se va pune pe aprofundarea legăturilor dintre cele două state și dialogului politic-diplomatic. Vizita în Egipt nu va consta doar în întâlnirea dintre cei doi președinți.

”Vizita se desfăşoară în cadrul dialogului bilateral foarte bun din ultimii ani, precum şi în contextul aniversării în 2021 a 115 ani de relaţii diplomatice dintre România şi Republica Arabă Egipt. Cu prilejul consultărilor oficiale, preşedintele României şi preşedintele Republicii Arabe Egipt vor evalua posibilităţile concrete de a dinamiza şi aprofunda dialogul politico-diplomatic şi cooperarea la toate nivelurile, extinderea şi diversificarea colaborării româno-egiptene pe plan economic, inclusiv prin stimularea schimburilor comerciale şi a investiţiilor, precum şi în noi domenii sectoriale de interes pentru cele două state”, a transmis Administrația Prezidențială.Alte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Alfred Simonis: „E clar că Florin Cîţu îl sabotează …PNL cere PSD şi USR un armistiţiu politic de şase luni pentru …

Potrivit comunicatului transmis marți, Administrația Prezidențială susține că discuțiile care vor avea loc în cadrul întâlnirii vor include și teme actuale din politica internațională. Accentul va fi pus pe evoluțiile politice și de securitate din regiunea Orientului Mijlociu și eforturile de mediere în dosare de interes.

Klaus Iohannis are programate mai multe vizite în Egipt. El va fi întâmpinat de președintele Abdel Fattah El-Sisi, însă discuții vor fi și cu alți oficiali. Sunt stabilite întrevederi cu președintele Camerei Reprezentanților din Parlamentul egiptean, Hanafy Ali El-Gebaly, dar și cu președintele Senatului din Parlamentul egiptean, Abdel-Wahab Abdel-Razeq. Toate acestea au ca scop întărirea legăturilor dintre cele două state și noi planuri în ceea ce privește viitorul politic.

Citeşte şi: PNL cere PSD şi USR un armistiţiu politic de şase luni pentru criza din Sănătate

Citește și…

Anunț crucial despre PFIZER – S-a dat ordin! Toți cei sub 40 de ani trebuie să afle ACUM

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Sursa: RomaniaTV