Maraton de vaccinare în Bucureşti, în fiecare weekend. Valeriu Gheorghiţă: Aceeaşi abordare aş lansa-o şi în celelalte judeţe

Maraton de vaccinare în Bucureşti, în fiecare weekend. Valeriu Gheorghiţă: Aceeaşi abordare aş lansa-o şi în celelalte judeţe

Maraton de vaccinare în Bucureşti, în fiecare weekend. Valeriu Gheorghiţă a anunţat că, datorită faptului că foarte mulţi bucureşteni s-au vaccinat în cadrul maratonului din Capitală, autorităţile au decis să organizeze astfel de enevimente în fiecare weekend.

Maraton de vaccinare în Bucureşti, în fiecare weekendAlte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Un singur pat ATI, disponibil la Bihor, pentru pacienţii Covid …Cât durează imunitatea obținută după îmbolnăvirea de COVID. …

„În Bucureşti, la fiecare sfârşit de săptămână până la sfârşitul anului va fi organizat un maraton de vaccinare într-un centru de vaccinare în fiecare sector. În următoarele zile vom anunţa care sunt centrele. Am propus ca programul să fie de la 8 dimineaţa pana la 12 noaptea, iar pe perioada noptii sa se facă igienizarea centrelor. Numărul de persoane care vin să se vaccineze după 12 noaptea este mai scăzut.Aceeaşi abordare as lansa-o şi catre celelalte judete, in speciale catre marile orase” , a declarat Valeriu Gheorghiţă în cadrul conferinţei de presă de marţi după-amiază.

În cadrul maratonului de vaccinare organizat în perioada 22-25 octombrie au fost vaccinate 33.790 de persoane.

De asemenea, medicul militar a anunţat că EMA a aprobat administrarea dozei booster de la Moderna. Potrivit acestuia, este recomandat  administrarea unei doze înjumătăţite a dozei trei faţă de doza iniţială.

„Începând cu saptamana viitoare vom recomanda administrarea unei doze înjumătăţite de vaccin de la Moderna pentru doza booster. Este vorba despre o doză de 50 de micrograme, comparativ cu 100 micrograme, cât are doza inițială.

Doza a treia se face după o perioadă de cel puțin 6 luni de la încheierea schemei inițiale.

În cursul zile de ieri a avut loc o şedinţă în care am încercat să evaluam situaţia actuală a campamiei de vaccinare in mediul rural”, a mai precizat medicul.

Citeşte şi Moderna a primit undă verde pentru vaccinarea cu a treia doză. EMA a aprobat doza booster: „Are aceleaşi efecte secundare ca a doua doză”

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 26 octombrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 16.765 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 523 decese dintre care 12 anterioare.

Din totalul de 523 pacienți decedați, 469 erau nevaccinați și 54 vaccinați. Cei 54 de pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 50-59 de ani și peste 80 de ani. 53 dintre pacienții decedați vaccinați prezentau comorbidități, iar pentru un pacient nu au fost raportate comorbidități.

Bilanţ coronavirus 26 octombrie 2021.  În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 20.637. Dintre acestea, 1.867 sunt internate la ATI.

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, în ultimele 24 de ore, 93.049 de persoane s-au vaccinat cu prima doză.

Citeşte şi Ministrul Sănătății cere intensificarea campaniei de vaccinare în mediul rural:  ”Trebuie să ducem vaccinul mai aproape de oameni”

Citește și…

Anunț crucial despre PFIZER – S-a dat ordin! Toți cei sub 40 de ani trebuie să afle ACUM

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Sursa: RomaniaTV