Negocierile PNL-PSD au eșuat înca o dată. Liberalii nu sunt dispuși să lase garda jos!

Negocierile PNL-PSD au eșuat înca o dată. Liberalii nu sunt dispuși să lase garda jos!

Negocierile PNL-PSD au eșuat înca o dată.  Surse politice spun că cele două părți nu au ajuns nici de data aceasta la un consens.

Negocierile PNL-PSD au eșuat înca o dată. Liberalii nu sunt dispuși să lase garda jos!Alte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

El e preotul care merge în secțiile de Terapie Intensivă ca …Dacian Cioloș, lovitură pentru PNL. USR desființează armistițiul …

La discuții au participat, din partea PNL, Florin Cîțu, Nicolae Ciucă și prim-vicepreședinții partidului. Din partea PSD au participat Marcel Ciolacu, Vasile Dîncu, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu și Mihai Tudose.

PSD spune în continuare preluarea în programul de guvernare a celor 10 puncte din propunerile PSD.

Pretențiile PSD s-au lovit de refuzul categoric al lui Florin Cîțu, care dorește o predare fără condiții și refuză orice solicitare a social-democraților, potrivit surselor politice.

După eșecul negocierilor PNL-PSD, premierul propus și liderii PNL mai au varianta refacerii coaliției cu USR. Formațiunea condusă de Dacian Cioloș dorește însă să intre la guvernare, nu să susțină un guvern minoritar, fie el și unul pe termen scurt.

Nicolae Ciucă, premierul desemnat de Klaus Iohannis, a trimis, marți, o scrisoare către partidele parlamentare prin care le cere sprijin politic pentru guvernul său.

„Am văzut că în continuare celelalte partide PSD şi USR continuă să rămână cantonate în poziţia pe care au avut-o chiar înainte de această nominalizare (n.r. – a lui Nicolae Ciucă) deşi în spaţiul public spun mereu că ar dori să deblocheze această criză. Venim astăzi cu încă un element nou care sperăm noi să deblocheze această situaţie măcar pentru o perioadă, să avem un guvern cu puteri depline pentru perioada următoare.

”Astăzi, premierul desemnat Nicolae Ciucă a trimis către liderii politici ai partidelor parlamentare un document care este de fapt un armistiţiu prin care toate aceste partide politice vor susţine acest guvern minoritar pe o perioadă determinată pe care o vom discuta şi vor susţine şi în Parlamentul României prin proiecte, nu vor sabota activitatea acestui guvern până trecem de această iarnă. Bineînţeles că între timp avem timp să discutăm, dar e nevoie să deblocăm această criză politică. Venim cu acest document pe care îl semnăm toţi liderii politici, suntem de acord să deblocăm această criză. Dacă nici acum nu înţelegem importanţa situaţiei prin care trece România şi celelalte partide nu înţeleg să facă un pas spre a debloca criza, cred că ne îndreptăm cu paşi repezi spre o situaţie pe care nu o mai putem gestiona, iar responsabilitatea va fi a acestor partide, USR şi PSD”, a declarat, marţi, preşedintele PNL, Florin Cîţu.

Citește și: Dacian Cioloș, lovitură pentru PNL. USR desființează armistițiul propus de Ciucă: Un Guvern minoritar are un grad ridicat de instabilitate

Citește și…

Foarte mulți au interpretat gestul Anamariei Prodan de a purta verigheta în continuare, iar impresara aruncă acum bomba: „L-am iertat pe Laurențiu Reghecampf și am înțeles că…” Ce se întâmplă, de fapt, în familia Reghecampf?

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Sursa: RomaniaTV