PNL cere PSD şi USR un armistiţiu politic de şase luni pentru criza din Sănătate

PNL cere PSD şi USR un armistiţiu politic de şase luni pentru criza din Sănătate

PNL a votat, într-o şedinţă, pentru un armistițiu politic. Asta ar însemna ca Nicolae Ciucă să facă un guvern, care să aibă un mandat limitat, iar PSD și USR să-l voteze în numele interesului național.

Marcel Ciolacu, despre negocierile cu PNL: „Toate variantele sunt în discuţie”Alte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Leonard Orban, fratele lui Ludovic Orban, a fost eliberat din …PNL ar putea acorda UDMR încă un minister, pe lângă cele …

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă a ajuns, marţi, după prânz, la sediul central al PNL din Aleea Modrogan nr 1, pentru o discuţie cu conducerea partidului, privind flexibilizarea mandatului de negociere pentru formarea Guvernului. Cel mai probabil în week-end vor fi audiaţi miniştrii Cabinetului său, din Cabinetul minoritar PNL-UDMR.

”Ţara are nevoie de Guvern”, a declarat premierul desemnat. El a precizat că programul de guvernare elaborat cu cei de la UDMR este finalizat şi poate fi depus în Parlament.

Premierul desemnat îşi doreşte ca sâmbătă sau duminică să aibă loc audierile în comisii a miniştrilor propuşi în Cabinetul minoritar PNL-UDMR şi ar urma să ceară conducerii PNL o flexibilizare a mandatului de negociere.

”Vom discuta în partid flexibilizarea mandatului şi leadershipul partidului trebuie să vină cu propunerea de a flexibiliza mandatul”, a transmis Ciucă

Florin Cîţu neagă informaţia conform căreia Nicolae Ciucă ar fi primit mandat de la Iohannis pentru noi negocieri: „Premierul propus de PNL poate fi mandatat doar de PNL”

Premierul interimar Florin Cîțu a declarat însă, marți dimineață, că PNL nu a decis un nou mandat de negociere cu USR și PSD pentru formarea unui guvern. Surse politice au declarat pentru Digi24.ro că, luni seară, președintele Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu premierul desemnat Nicolae Ciucă și cu președintele PNL Florin Cîțu, unde a fost discutat inclusiv scenariul refacerii coaliției cu USR.

Negocierile se anunţă însă dure deoarece refuză să susţină un guvern minoritar şi nu arată că e dispus la concesii pentru a intra la guvernare. Vor să vină cu aceiași miniștri, inclusiv cei demiși (Stelian Ion), să păstreze același număr de ministere, dar să primească și șefia Camerei Deputaților. Pe de altă parte, PSD este deschis la negocieri, care ar viza în special reforme şi nu neapărat intrarea la guvernare într-un moment atât de delicat ccare ar putea aduce pierderi electorale.

Dacă PNL nu reușește să treacă Guvernul Ciucă prin Parlament, atunci se pregătește pentru alegeri anticipate, varianta agreată şi de PSD.

Citește și…

Anunț crucial despre PFIZER – S-a dat ordin! Toți cei sub 40 de ani trebuie să afle ACUM

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Sursa: RomaniaTV