PSD așteaptă un armistițiu agreat de toate partidele de dreapta care au aruncat țara în criză

PSD așteaptă un armistițiu agreat de toate partidele de dreapta care au aruncat țara în criză

PSD solicită ca toate partidele de dreapta care au aruncat țara în criză să cadă de acord asupra unui armistițiu care ar putea pune capăt situației dezastruoase la nivel sanitar, economic și social.

„Partidul Social Democrat îi mulțumește premierului desemnat, Nicolae Ciucă, pentru că a răspuns apelului nostru la un armistițiu politic în vederea traversării crizei sanitare, economice și sociale, însă consideră că pentru succesul unui astfel de acord este nevoie de efortul conjugat al întregii clase politice.

PSD a fost primul partid care, de mai bine de un an, a tot cerut politicienilor puterii, în repetate rânduri, pacturi și armistiții pentru sănătatea românilor. Și în actuala criză politică, PSD a fost primul partid care a arătat deschidere pentru un dialog cu premierul desemnat și a propus – ca bază a unei înțelegeri pentru a trece criza – planul PSD cu cele 10 măsuri urgente.

Din păcate, președintele PNL a subminat din start șansele oricărei continuări a discuțiilor și a tratat cu indiferență măsurile propuse de PSD pentru români și firmele românești. Atitudinea lui Florin Cîțu este total opusă ideii de armistițiu care înseamnă, în orice conflict, încetarea focului, adică oprirea tuturor acelor ostilități care produc victime.Alte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

PSD, şedinţă cu liderii din teritoriu: se cere intrarea la …Florin Cîțu: Premierul Ciucă a trimis către partide un armistițiu …

Însă, Florin Cîțu a ales să rupă orice punte de dialog prin atitudinea sa și face rău României, așa cum a făcut și cu dezastrul sanitar, explozia prețurilor la energie sau haosul din educație. Rezultatul acțiunilor sale iresponsabile continuă să facă victime în fiecare zi: românii mor, firmele mor, la fel și viitorul țării când sunt închise școlile.

PSD consideră că un armistițiu politic este absolut necesar, dar unul probat prin fapte concrete ale partidelor care au produs actuala criză politică.”, se arată în comunicatul transmis de PSD.

Citește și: PSD, şedinţă cu liderii din teritoriu: se cere intrarea la guvernare! Florin Cîțu nu ar fi de acord SURSE

PNL cere PSD şi USR un armistiţiu politic de şase luni pentru criza din Sănătate

PNL a votat, într-o şedinţă, pentru un armistițiu politic. Asta ar însemna ca Nicolae Ciucă să facă un guvern, care să aibă un mandat limitat, iar PSD și USR să-l voteze în numele interesului național. Potrivit liberalilor, se dezbate perioada pentru care ar urma să fie învestit Guvernul Ciucă: trei luni sau şase luni.

Sursele citate au explicat că soluţia unui guvern cu mandat limitat ar putea convinge PSD să voteze un cabinet minoritar în Parlament.

Anterior, surse liberale au arătat că PNL încearcă să strângă o majoritate în Parlament, pentru a trece un guvern minoritar PNL-UDMR, susţinut de grupul minorităţilor naţionale, în acest sens urmând să negocieze cu fiecare parlamentar în parte, mai puţin cei de la AUR. Cei de la PNL mizează pe faptul că parlamentarii nu doresc alegeri anticipate şi nu vor contribui la căderea unui nou Guvern. De asemenea, în urma discuţiilor cu partenerii de la UDMR, cei de la PNL ar fi dispuşi să le cedeze acestora portofoliul Fondurilor Europene.

Liberalii au nevoie, potrivit calculelor interne, de aproximativ 70 de voturi pentru a trece Cabinetul Ciucă în Parlament.

Marcel Ciolacu, despre negocierile cu PNL: „Toate variantele sunt în discuţie”

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă a ajuns, marţi, după prânz, la sediul central al PNL din Aleea Modrogan nr 1, pentru o discuţie cu conducerea partidului, privind flexibilizarea mandatului de negociere pentru formarea Guvernului. Cel mai probabil în week-end vor fi audiaţi miniştrii Cabinetului său, din Cabinetul minoritar PNL-UDMR.

”Ţara are nevoie de Guvern”, a declarat premierul desemnat. El a precizat că programul de guvernare elaborat cu cei de la UDMR este finalizat şi poate fi depus în Parlament.

Premierul desemnat îşi doreşte ca sâmbătă sau duminică să aibă loc audierile în comisii a miniştrilor propuşi în Cabinetul minoritar PNL-UDMR şi ar urma să ceară conducerii PNL o flexibilizare a mandatului de negociere.

”Vom discuta în partid flexibilizarea mandatului şi leadershipul partidului trebuie să vină cu propunerea de a flexibiliza mandatul”, a transmis Ciucă

Florin Cîţu neagă informaţia conform căreia Nicolae Ciucă ar fi primit mandat de la Iohannis pentru noi negocieri: „Premierul propus de PNL poate fi mandatat doar de PNL”

Premierul interimar Florin Cîțu a declarat însă, marți dimineață, că liberalii nu au decis un nou mandat de negociere cu USR și PSD pentru formarea unui guvern. Surse politice au declarat pentru Digi24.ro că, luni seară, președintele Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu premierul desemnat Nicolae Ciucă și cu președintele PNL Florin Cîțu, unde a fost discutat inclusiv scenariul refacerii coaliției cu USR.

Negocierile se anunţă însă dure deoarece refuză să susţină un guvern minoritar şi nu arată că e dispus la concesii pentru a intra la guvernare. Vor să vină cu aceiași miniștri, inclusiv cei demiși (Stelian Ion), să păstreze același număr de ministere, dar să primească și șefia Camerei Deputaților. Pe de altă parte, PSD este deschis la negocieri, care ar viza în special reforme şi nu neapărat intrarea la guvernare într-un moment atât de delicat ccare ar putea aduce pierderi electorale.

Dacă PNL nu reușește să treacă Guvernul Ciucă prin Parlament, atunci se pregătește pentru alegeri anticipate, varianta agreată şi de PSD.

Citește și…

Se anunţă reevaluarea măsurilor! Deja s-a renunțat la certificatul verde pentru…

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Sursa: RomaniaTV