Alexandru Rafila: „Diferența dintre un medicament pe cale orală și un vaccin este că prin intermediul serului previi”

Alexandru Rafila: „Diferența dintre un medicament pe cale orală și un vaccin este că prin intermediul serului previi”

Medicul Alexandru Rafila a vorbit în cadrul emisiunii lui Florin Călinescu despre necesitatea vaccinului care ajută la prevenția răspândirii infecției în organism, dar și despre medicamentul Favipiravir care la momentul de față se eliberează doar în farmarciile cu circuit închis din spitale.

Rafila a subliniat că medicamentele rezolvă problema doar pe moment, iar vaccinul este esențial în gestionarea coronavirusului. Medicul a afirmat că anticorpii monoclonali care sunt injectabili se utilizează doar pentru persoanele care în ciuda administrării vaccinului nu produc anticorpi.Alte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Imagini copleșitoare cu pacienții de la ATI Timișoara. O descindere …BILANȚ VACCINARE 27 OCTOMBRIE 2021. Media persoanelor care se …

Citește și: Alexandru Rafila, apel la vaccinare: „Este necesară o lună de solidaritate pentru oprirea pandemiei”

„Există medicamente, dar îți rezolvă problema pe moment. Diferența dintre un medicament pe cale orală și un vaccin este că prin intermediul vaccinului previi. Există doar anticorpii monoclonali care se administrează perfuzabil, injectabil, nu se administrează pe cale orală, și acolo sunt niște speranțe, dar sunt destinați pacienților cu anumite patologii pe care dacă-i vaccinezi, ei nu produc anticorpi, așa ca trebuie administrat asta.”, a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila: „Favipiravir se distribuie doar în farmaciile spitalelor”

Medicul dezaprobă faptul că la momentul de față din ordinul Ministerului Sănătății medicamentul Favipiravir, utilizat pentru tratatarea Covid în primele zile de la infectare, se eliberează doar în farmaciile cu circuit închis ale spitalelor.

„Un medicament antiviral Favipiravir se pare ca folosește la tratamentul Covid, există studii care încurajează utilizarea, dar principiul la Favipiravir si la Arbidol, un medicament rusesc antiviral, efectul lor este bun dacă-l administrezi în primele zile ale boli.

Citește și: Alexandru Rafila, despre ajutorul venit din partea OMS: Expertul va sta, probabil, vreo două luni în România. La noi nu există deloc implicare, nu există perspectivă de scădere în următoarele săptămâni

Favipiravir primește aprobare dar e un lucru cu care nu sunt de acord, se distribuie în farmaciile cu circuit închis ale spitalelor nu se distribuie în farmarciile cu circuit deschis se eliberează pe baza de prescripție dar reglementarea din momentul de față a Ministerului Sănătății spune că se poate elibera doar în farmacia spitalului la recomandarea unui medic infecționist din incinta spitalului pentru utilizare acasă. Problema este că sunt mulți care nu ajung la spital sunt aglomerate. Eu am militat pentru o soluție, să poate fi prescris de medicii de familie si cumpărat pe bază de prescripție în farmaciile cu circuit deschis.” a declarat medicul Alexandru Rafila.

 

Citește și…

Rușii cutremură Europa! Vor lovi tot continentul. E alertă totală.Nici România nu va scăpa. S-a dat semnalul

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Sursa: RomaniaTV