Bilanţ coronavirus 27 octombrie 2021. O nouă zi cu peste 500 de morţi şi aproape 15.000 de cazuri

Bilanţ coronavirus 27 octombrie 2021. O nouă zi cu peste 500 de morţi şi aproape 15.000 de cazuri

Bilanţ coronavirus 27 octombrie 2021. Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 27 octombrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 14.950 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 512 decese dintre care 4 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

Bilanţ coronavirus 27 octombrie 2021. Grupul de Comunicare Strategică anunţă marţi că, potrivit datelor existente la ora 10.00, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat peste 16.000 de cazuri noi de COVID-19 şi au fost raportate 523 de decese, din care 12 din perioada anterioară. Peste 20.000 de pacienţi sunt în spitalm din care 1.867 sunt la ATI.Alte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Octavian Jurma, scenariu optimist: Vom coborî sub 10.000 cazuri, …Nelu Tătaru, anunţ despre Sărbătorile românilor în plin …

Bilanţ coronavirus 27 octombrie 2021. Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a informat marţi că au fost confirmate 3.661 de cazuri de COVID-19 cu varianta Delta până la data de 24 octombrie.

Potrivit INSP, au fost raportate 6.022 de secvenţieri de la laboratoarele Institutului ‘Cantacuzino’, Institutului „Matei Balş”, MedLife, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, Institutul de Virusologie „Ştefan S. Nicolau”, CRGM al SCJU Craiova, „Pro Vitam” Sfântu Gheorghe.

Certificatul verde va fi obligatoriu pentru bugetari! Raed Arafat afirmă că legea ar putea fi adoptată în două-trei săptămâni

Până pe 24 octombrie au fost confirmate 5.417 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, dintre care 3.661 cu varianta Delta. Rata de confirmare cu variante care determină îngrijorare a fost de 90%.

Raed Arafat: Între dreptul la libera exprimare, adică să zic o părere personală, şi a folosi calitatea mea de medic să induc în eroare oamenii pe idei care nu au nicio bază ştiinţifică, asta este deja dezinformare, nu mai este exprimare sau libera exprimare 

Medicul Raed Arafat vorbeşte despre „dreptul la libera dezinformare” atunci când se referă la medicii care transmit mesaje anti-vaccinare, el considerând că aceştia ar trebui suspendaţi „nu pe viaţă”, dar cel puţin pe perioada pandemiei. „Între dreptul la libera exprimare, adică să zic o părere personală, şi a folosi calitatea mea de medic să induc în eroare oamenii pe idei care nu au nicio bază ştiinţifică, asta este deja dezinformare, nu mai este exprimare sau libera exprimare”, argumentează Raed Arafat.

CMBSU a decis! Iată noile restricții care se impun în Capitală

Întrebat, marţi seară, ce părere are despre propunerea preşedintelui Colegului Medicilor privind sancţionarea medicilor care transmit mesaje anti-vaccinare, Raed Arafat a afirmat că „este obligatoriu acest lucru”, adăugând că, în opinia sa, „există şi pârghii pentru a face acest lucru”.

„La acest moment ce s-a întâmplat, mai ales la cei care au insistat foarte mult şi au apărut la zeci de emisiuni, acolo trebuia neapărat făcut ceva. Şi ştiu că în unele zone s-au luat măsuri de către universităţi – e o universitate care a interzis ca unul dintre respectivii medici să mai predea la studenţi – au găsit pârghie legală. Acuma, dacă trebuie modificat ceva, trebuie modificat. În final, astfel de măsuri sunt normale, trebuie luate. Nu pe viaţă, nu o să-l opreşti să practice pe viaţă, dar pe perioada în care este pandemie poţi să spui: nu poţi să practici pentru că nu reprezinţi medicina, nu reprezinţi lumea medicală”, a afirmat Raed Arafat, la TVR. În ceea ce priveşte această categorie, el a făcut trimitere la jurământul depus de medici.

Citește și…

Rușii cutremură Europa! Vor lovi tot continentul. E alertă totală.Nici România nu va scăpa. S-a dat semnalul

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Sursa: RomaniaTV