Nelu Tătaru, anunţ despre Sărbătorile românilor în plin val 4 al pandemiei

Nelu Tătaru, anunţ despre Sărbătorile românilor în plin val 4 al pandemiei

Nelu Tătaru consideră că nu este nevoie de populism în aceste momente, iar portofoliul de la Sănătate are nevoie de un profesionist, ”nu doar de un politician”. Discuţia vine în contextul în care ministrul desemnat Nicolae Ciucă încearcă să stabilească lista miniştrilor, dar, mai ales, să asigure o majoritate pentru învestirea Guvernului.

Rata de incidenţă în Bucureşti scade a cincea zi consecutiv. Lista restricţiilor adoptate marţi searăAlte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Buteliile cu oxigen medical, soluţia DSU pentru criza de oxigen …Andrei Baciu, despre depășirea pragului de 6 milioane de persoane …

”Nu putem defila cu aceleaşi arme ca în 2020, când încercam să aflăm ceva despre pandemie. Acum cunoaştem şi avem la îndemână ceva ce nu exista atunci, sens în care observăm că vaccinarea este de bun augur. Păstrând acest ritm şi respectând măsurile, ne vom aşeza pe un platou al infectărilor şi, astfel, sperăm să putem avea parte de sărbători liniştite de iarnă.”, a scris, miercuri, pe Facebook, Nelu Tătaru.

Certificatul verde va fi obligatoriu pentru bugetari! Raed Arafat afirmă că legea ar putea fi adoptată în două-trei săptămâni

Fostul ministru al Sănătăţii a afirmat că ”acest val 4 ne-a determinat să ne trezim, să arătăm şi să privim realitatea aşa cum este ea: dură, nedistorsionată şi necontaminată de persoane cu păreri neavizate”.

”Joaca de-a populismul nu îşi are locul, mai ales atunci când este vorba despre viaţă şi moarte. Din păcate, în ultimul timp, tot mai des, a devenit ”o joacă” ce implică prea mulţi oameni nevinovaţi şi creduli. Cei care acum câteva săptămâni apostrofau că vrem să luăm măsuri să evităm atâta suferinţă şi pierderi de vieţi omeneşti…vor fi tot cei care vor apostrofa că nu am făcut ce trebuia făcut”, a mai scris Nelu Tătaru.

BILANȚ VACCINARE 26 octombrie. Românii se vaccinează în disperare ca să scape de restricții. S-a atins pragul de 6 milioane de persoane vaccinate. Dacă se menține ritmul, am putea ieși mai repede din valul patru, spun specialiștii

Acesta consideră că, în acest moment avem instrumente de care să ne folosim, dar trebuie să apelăm la ele: vaccin, mască de protecţie, distanţare socială, dezinfectant.  Nelu Tătaru face apel la toţi cei care nu se simt bine să contacteze medicul de familie şi să ia împreună cu acesta decizia corectă.   ”Pandemia nu se tranşează în spitale. Spitalul ar trebui să fie ultima verigă la care se apelează, astfel încât să nu mai existe supraaglomerare şi oameni care aşteaptă o şansă la viaţă. Trebuie să avem mai multă grijă la cauză, iar apoi să tratăm efectul”, a mai afirmat fostul ministru al Sănătăţii.

Acesta consideră că portofoliul de la Sănătate are nevoie de un profesionist. ”Sănătatea are nevoie de un profesionist, nu doar de un politician, mai ales acum, când suntem în plină criză sanitară, când numărăm morţii, când privim neputincioşi imaginile tragice cu întreg corpul medical epuizat, cu familii care-şi pierd părinţii şi copii care rămân orfani…”, a mai scris Tătaru.

Discuţia vine în contextul în care ministrul desemnat Nicolae Ciucă încearcă să stabilească lista miniştrilor, dar, mai ales, să asigure o majoritate pentru învestirea Guvernului.

Citește și…

Rușii cutremură Europa! Vor lovi tot continentul. E alertă totală.Nici România nu va scăpa. S-a dat semnalul

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Sursa: RomaniaTV