Lovitură pentru Cîțu. Liberalul Marian Petrache, declarație acidă: Eşecul formării guvernului Ciucă nu va fi eşecul domniei sale, ci eşecul actualei conduceri

Lovitură pentru Cîțu. Liberalul Marian Petrache, declarație acidă: Eşecul formării guvernului Ciucă nu va fi eşecul domniei sale, ci eşecul actualei conduceri

Lovitură pentru Cîțu. Acesta a adăugat că interesele de grup meschine au blocat conducerile politice ale partidelor în formarea unei majorităţi în Parlament.

Lovitură pentru Cîțu. Liberalul Marian Petrache, declarație acidă: Eşecul formării guvernului Ciucă nu va fi eşecul domniei sale, ci eşecul actualei conduceriAlte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Şedinţa de guvern s-a încheiat. Iată proiectele adoptate …USR, scrisoare deschisă pentru Guvern pe tema energiei termice …

Marian Petrache a menționat, de asemenea, că Parlamentul, în actuala sa structură, şi-a atins limitele, fiind incapabil să susţină formarea unui guvern.

”Interesele de grup meschine au blocat conducerile politice ale partidelor în formarea unei majorităţi. Explicaţiile liderilor politici sunt halucinante, nu au nicio legătuăa cu interesul public şi nici măcar cu o logica elementară”, afirmă fostul preşedinte al CJ Ilfov.

Marian Petrache consideră că eşecul formării Guvernului de către Nicolae Ciucă nu îi aparţine acestuia ci conducerii partidului.

”Eşecul formării guvernului Ciucă nu va fi eşecul domniei sale, ci eşecul actualei conduceri a PNL-ului. Mai este timp!”, a comentat liberalul.

De altfel, deputatul Ionel Dancă, fost purtător de cuvânt al executivului în Guvernul Orban, şi-a dat demisia joi din grupul parlamentar PNL, el urmând a activa ca neafiliat. Ionel Dancă este al patrulea liberal care părăseşte grupul PNL după ce Ludovic Orban a făcut acelaşi lucru, miercuri prezentându-şi demisiile deputaţii Ionel Ştefan şi Alexandru Kocsis şi senatorul Ovidiu Florean.

„În această dimineaţă mi-am scris demisia din grupul parlamentar al PNL la Biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor şi începând cu data de astăzi sunt un parlamentar liber al PNL şi voi activa în calitate de deputat neafiliat. Practic, noi, în PNL, am fost în faţa oamenilor cu un mesaj şi cu un program de guvernare care a primit votul de încredere al românilor, la alegerile parlamentare din 2020, în singura formulă legitimă de guvernare alături de coaliţia de guvernare formată din PNL, USR şi UDMR.

Românii ne-au dat acest vot pentru a guverna România patru ani şi pentru a pune în aplicare programul de guvernare. Ceea ce se întâmplă în aceste zile nu are nicio legătură cu votul românilor. Prin urmare, ca gest de protest faţă de noua conducere a PNL, care în parteneriat cu preşedintele României, Klaus Iohannis, au aruncat ţara în haos şi au distrus coaliţia de guvernare, au abandonat programul de guvernare şi măsurile incluse în acest program, m-am depus astăzi demisia din grupul parlamentar al PNL”, a declarat Dancă, la Palatul Parlamentului.

Citește și: Şedinţă de urgenţă la PNL. Condiţia pusă pentru refacerea coaliţiei cu USR. Cîţu: „Ar trebui să avem un guvern săptămâna viitoare”

 

Citește și…

Ultima oră! VESTE foarte bună pentru românii nevaccinaţi ! Nu mai e obligatoriu..

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Sursa: RomaniaTV