Primarul Parisului, revoltat pe faptul că tinerii vin în România să studieze Medicina

Primarul Parisului, revoltat pe faptul că tinerii vin în România să studieze Medicina

Primarul Parisului, revoltat pe faptul că studenții vin în România să studieze Medicina. Hidalgo motivează situația prin faptul că tinerii nu reuşesc acest lucru în Franţa, deşi această ţară are un deficit de personal medical.

Primarul Parisului, revoltat pe faptul că tinerii vin în România să studieze MedicinaAlte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Vin miliardele de la UE! Ursula von der Leyen, mesaj în limba …Parlamentul Republicii Moldova a aprobat demisia din calitatea …

Anne Hidalgo spune că apreciază modelul de dialog social practicat în Spania de premierul Pedro Sanchez în chestiuni precum reducerea timpului de lucru sau creşterea salariilor. Aceasta a explicat o serie de probleme economico-sociale interne de interes în prezent pentru Franţa, precum vârsta de pensionare, negocierile dintre sindicate şi patronate pentru creşterea salariilor sau chiriile foarte mari pentru locuinţele din Paris.

Primarul Parisului a propus construirea unui număr mai mare de locuinţe sociale pentru a-l limita pe cel al locuinţelor închiriate.

Citește și: Sorin Cîmpeanu nu închide şcolile din Ilfov, aşa cum cerea DSP: „Să pui semnul egal între toate aceste şcoli şi să le treci pe toate online înseamnă iresponsabilitate”

Ea a criticat şi situaţia multor spitale franceze, care au capacităţi de tratament inactive din cauza personalului insuficient. ”Ne lipsesc medicii. Avem nevoie să formăm 15.000 de medici pe an în Franţa, dar formăm mai puţin de 10.000”, a subliniat candidata socialiştilor francezi la preşedinţia Franței.

De altfel, Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” din Bucureşti a anunțat că anul acesta s-a înregistrat un nou record privind numărul de candidaţi înscrişi la examenul de admitere, pentru ocuparea celor 1.629 de locuri aplicând 3.427 de absolvenţi de liceu.

„Pentru admiterea la studiile de licenţă din cadrul universităţii noastre asistăm şi anul acesta la un nou record, din perspectiva numărului candidaţilor înscrişi, 3.427 de absolvenţi de liceu, cu 101 mai mulţi în comparaţie cu cei care au concurat anul trecut şi cu peste 400 în plus faţă de numărul celor înscrişi la ediţia din 2019, ceea ce ne demonstrează un interes amplificat şi continuu al tinerilor faţă de profesia de medic”, a declarat rectorul Viorel Jinga, potrivit unui comunicat al UMF „Carol Davila”, înainte de examenul de admitere.

Citește și: Sorin Cîmpeanu nu închide şcolile din Ilfov, aşa cum cerea DSP: „Să pui semnul egal între toate aceste şcoli şi să le treci pe toate online înseamnă iresponsabilitate”

Citește și…

Ce au dorit să facă Carmen și Klaus Iohannis odată ajunși la piramidele din Egipt! Mulți s-au arătat deranjați de pretențiile lor:

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Sursa: RomaniaTV