Şedinţă de urgenţă la PNL. Condiţia pusă pentru refacerea coaliţiei cu USR. Cîţu: „Ar trebui să avem un guvern săptămâna viitoare”

Şedinţă de urgenţă la PNL. Condiţia pusă pentru refacerea coaliţiei cu USR. Cîţu: „Ar trebui să avem un guvern săptămâna viitoare”

PNL se află, în acest moment, într-un blocaj total, în condiţiile în care sâmbătă expiră termenul de zece zile în care premierul desemnat Nicolae Ciucă trebuie să vină în faţa Parlamentului pentru votul de încredere.

Premierul demis Florin Cîțu susține că săptămâna viitoare România ar putea să aibă un Guvern definitiv. Nu a fost făcută această propunere (n.r.: un Guvern cu tehnocrați). Eu nu știu dacă scenariul cu un guvern tehnocrat a fost discutat de domnul Ciucă. O să avem discuții azi în partid și o să vedem. Nu ar trebui să fie probleme cu banii PNRRR, deși e foarte scăzută această variantă. Ar trebui să avem Guvern săptămâna viitoare”, a fost mesajul lui Cîțu în fața jurnaliștilor.Alte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Demisii pe bandă rulantă din grupul PNL: Deputatul Constantin …Încă o demisie din grupul parlamentar PNL. Ionel Dancă, deputat: …

„Nu știu dacă o să am astăzi o întâlnire cu președintele. Mandatul nostru nu s-a flexibilizat, e vorba de susținerea unui guvern minoritar. Eu revin la ce am propus când l-am propus pe domnul Ciucă. PNL a arătat că înțelege prin ce trece România, a făcut o concesie. Cei de la PSD au spus clar că nu vor să vină la guvernare. Mie îmi este clar acum că doar PNL înțelege prin ce trece România, celelalte partide doar fac declarații. PSD nu vrea să intre la guvernare, vrea să intre la guvernare, mai apoi vrea guvern de tehnocrați. Eu văd mesaje negative legate de mine pe paginile USR. A ieșit de la guvernare, acum vrea să revină, cine mai înțelege. O să fie gata lista de miniștri până sâmbătă. „, a mai declarat Cîțu înaintea şedinţei PNL.

Marcel Ciolacu cere guvern de tehnocraţi: „Fac un apel la toţi liderii politici, întindem prea mult răbdarea românilor”

Liberalii au convocat ședința Biroului Executiv, vineri, de la ora 11.00, iar aici va fi dat un prim semnal de rezolvare a acestei crize politice.Conform surselor noastre, în acest BEX, premierul desemnat Nicolae Ciucă va veni pentru a cere o flexibilizare a mandatului de negociere, iar apoi se va așeza la masă cu USR. Condiția pusă de PNL este ca niciun ministru care a votat moțiunea de cenzură împotriva lui Florin Cîțu să nu facă parte din Guvern. Mai precis, Cătălin Drulă, Claudiu Năsui, Ioana Mihăilă sau Cristian Ghinea ar fi scoși în afara jocului.

Încă o demisie din grupul parlamentar PNL. Ionel Dancă, deputat: „Noua conducere a partidului este desprinsă de realitate” VIDEO

USR a anunţat, deja, oficial, că în cazul refacerii coaliţiei ei preferă să se păstreze aceeaşi structură a Executivului din 2020, însă vor o negociere clară a protocolului coaliţiei, în privinţa luării deciziilor şi a planului de reforme.

Încă se poartă negocieri, dar este posibilă refacerea coaliției de guvernare PNL-USR-UDMR. Discuţiile cu PSD, de marţi seară, de la Vila Lac, s-au încheiat cu un eşec, pentru că, spun surse liberale, PSD ar fi cerut paritate în Executiv, pe motiv că au cei mai mulţi parlamentari şi doar astfel ar accepta un premier de la alt partid. În plus, social-democraţii au cerut ministere de forţă.

Citește și…

Medicul din ROMANIA a spus TOTUL: Dacă s-ar fi ştiut, nu ar mai fi venit oamenii să se…

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Sursa: RomaniaTV