Ungaria impune vaccin obligatoriu pentru angajaţii instituţiilor de stat. Anunţul lui Viktor Orban

Ungaria impune vaccin obligatoriu pentru angajaţii instituţiilor de stat. Anunţul lui Viktor Orban

Ungaria impune vaccin obligatoriu pentru angajaţii instituţiilor de stat. Potrivit lui Gergely Gulyas, companiile private vor fi de asemenea împuternicite să impună obligativitatea vaccinării pentru angajaţii lor dacă ele vor considera acest lucru necesar, iar purtarea măştii sanitare va fi din nou obligatorie în toate mijloacele de transport public începând cu 1 noiembrie.

Ungaria înregistrează o creştere constantă a numărului de infectări de câteva săptămâni. Joi, autorităţile au raportat 4.039 de noi contaminări, un număr de două ori mai mare comparativ cu săptămâna trecută.Alte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Maraton de vaccinare în Bucureşti şi Cluj. Centrele în care …Medicul Vasi Rădulescu, mesaj pentru Nicuşor Dan, după ce …

Citeşte şi: Mărturiile unui medic român trimis în Ungaria pentru a coordona transferul pacienţilor cu covid

Ungaria impune vaccin obligatoriu pentru angajaţii instituţiilor de stat

De la începutul pandemiei, Ungaria, ţară cu 10 milioane de locuitori, a raportat 30.692 de decese cauzate de COVID-19. Până acum, mai mult de 5,72 de milioane dintre cetăţenii Ungariei au fost vaccinaţi complet împotriva noului tip de coronavirus şi peste 1,16 milioane au primit a treia doză booster.

„Ne aşteptăm ca numărul de noi contaminări să crească şi ca numărul de persoane internate în spital să crească de asemenea, chiar dacă într-o măsură mai mică… însă vom avea mai puţini oameni care vor avea nevoie de ventilatoare sau care vor muri (comparativ cu valul precedent al pandemiei)”, a spus Gulyas.

Vizitele în instituţiile din domeniul sanitar şi social vor fi de asemenea interzise.

În acest context, Gergely Gulyas i-a îndemnat pe unguri să se vaccineze, subliniind totodată că rata de vaccinare din Ungaria este relativ mare comparativ cu alte ţări din Europa Centrală şi de Est – care au cele mai mici rate de vaccinare din UE -, dar încă sub nivelul ratei medii de vaccinare la nivelul întregii UE.

„Vom putea depăşi al patrulea val al pandemiei… doar dacă oamenii se vor vaccina. Avem destule vaccinuri”, a adăugat el.

Citește și…

Medicul din ROMANIA a spus TOTUL: Dacă s-ar fi ştiut, nu ar mai fi venit oamenii să se…

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Sursa: RomaniaTV