Fostă medaliată olimpică, dezvăluiri cutremurătoare despre abuzurile antrenorului Bela Karolyi asupra gimnastelor: „Ne dădea cu capul de bârnă. Ne trezeam cu palme în cap pentru 5 grame în plus”

Fostă medaliată olimpică, dezvăluiri cutremurătoare despre abuzurile antrenorului Bela Karolyi asupra gimnastelor: „Ne dădea cu capul de bârnă. Ne trezeam cu palme în cap pentru 5 grame în plus”

Bela Karolyi este, fără doar şi poate, unul dintre antrenorii români cu rezultate remarcabile în competiţiile de gimnastică. A pregătit lotul olimpic de gimnastică al României începând din 1974 şi până când a rămas alături de soţia sa, în 1981, în Statele Unite, după ce a cerut azil politic. Dar preţul succesului era unul uriaş pentru componentele lotului olimpic.

Fosta vicecampioană olimpică Georgeta Gabor Antohi a făcut dezvăluiri şocante despre abuzurile de la lotul de gimnastică al României, condus de Bela Karolyi. Fosta gimnastă a dezvăluit, în cadrul emisiunii „Adevăruri despre trecut” de la TVR, cum fostul antrenor le agresa fizic atunci când greşeau, cum le obliga să intr în concurs în pofida fracturilor pe care le aveau sau cum le forţa să ţină diete drastice deşi cântarul indica doar câteva zeci de grame în plus.Alte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Valeria Arnăutu, răpusă de durere: „Nu mă gândeam …Ipoteză ŞOC în cazul divorţului dintre Anamaria Prodan şi …

Citeste si Florentin Dumitru, în arest la domicilu! Fostul fotbalist a încercat să muşamalizeze un accident grav de circulaţie!

„De câte ori cădeai, de atâtea ori te dădea cu capul de bârnă. Aveai senzaţia că îşi varsă toţi nervii pe tine. Bătaia era prezentă tot timpul. Eu n-am mâncat atâta bătaie precum alte colege. Aveau o chestie, te dădeau cu capul de bârnă. (n.n. Bela Karoly) Te lovea cu nişte ghiuluri, doar în cap îţi dădea. Te lovea cu palma, cu adidasul. În momentul în care a început să facă rezultate cu noi, a început să încuie sala la antrenamentele noastre. N-aveam cui să spunem.

Nu te întreba nimeni dacă eşti sănătos sau nu. Ne-a spus că suntem cam grase. Dar noi aveam 50 de grame în plus. A venit să ne stabilească un regim de slăbire. Am avut nişte coaste rupte apoi, am căzut la paralele. Am avut două turnee la care am mers aşa, nu puteam să respir. Nu-mi dădea voie să mă vait. Antrenorii, având gir deplin din partea părinţilor, credeau că au drept de viaţă şi de moarte. Mă trezeam cu palme în cap pentru că am 5 grame în plus”, a rememorat fosta gimnastă la TVR.

Citeste si Gigi Becali, prima reacţie după ce a pierdut disputa cu Anamaria Prodan la CNCD. Patronul lui FCSB a fost amendat!

Citește și…

S-a aflat! Certificatul verde e ilegal în România. Ce spune președintele..

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Sursa: RomaniaTV