Bilanţ coronavirus 30 octombrie. O nouă zi cu peste 12.000 de noi cazuri COVID şi peste 400 de decese

Bilanţ coronavirus 30 octombrie. O nouă zi cu peste 12.000 de noi cazuri COVID şi peste 400 de decese

Bilanţ coronavirus 30 octombrie. Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă 12.106 de noi infectări cu virusul SARS-COV 2 în ultimele 24 de ore.

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 30 octombrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 12.106 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate  413 decese dintre care 18 anterioare”, a transmis Grupul pentru Comunicare Strategică.Alte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Oraşul Otopeni are cea mai mare incidenţă COVID-19 din IlfovIncidenţa COVID-19 în Bucureşti scade sub 15 la mie pentru …

Citeşte şi: Raed Arafat: „Există o tendinţă uşoară de scădere a infectărilor COVID, dar avem un număr mare de decese”

Bilanţ coronavirus 30 octombrie. Incidenţa COVID-19 în Bucureşti scade sub 15 la mie pentru prima dată după aproape trei săptămâni

Incidenţa COVID-19 în Bucureşti scade sub 15 la mie pentru prima dată după aproape trei săptămâni. Potrivit DSP Bucureşti, rata de incidenţă COVID-19 în Bucureşti calculată la 14 zile a ajuns sâmbătă, 30 octombrie, la valoare de 14.8 la mia de locuitori.

În urmă cu o lună de zile, la 30 septembrie 2021 Incidenţa COVID-19 în Bucureşti era la valoarea de 6.64, conform statisticii DSP Bucureşti.

Citeşte şi: Alexandru Rafila: „S-ar impune o carantină la nivel naţional”

Nouă ţări europene au oferit asistenţă României în lupta contra COVID

Nouă ţări au oferit asistenţă României prin intermediul mecanismului de protecţie civilă al UE în ultimele trei săptămâni, informează un comunicat al Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti.

Săptămâna aceasta, o echipă medicală din Danemarca şi o altă echipă din Polonia au sosit la Bucureşti pentru a-i ajuta pe medicii români să trateze numărul tot mai mare de pacienţi cu COVID-19.

Tot săptămâna aceasta, 350 de concentratoare de oxigen din rezerva rescEU găzduită de Ţările de Jos au fost livrate României, în plus faţă de cele 200 de concentratoare de oxigen din rescEU livrate la începutul acestei luni.

În ultimele zile, prin intermediul mecanismului de protecţie civilă al UE, Serbia a livrat 170 concentratoare de oxigen şi 6.365 de doze de anticorpi monoclonali, în timp ce Germania a oferit 12.750 de unităţi de anticorpi monoclonali, iar Slovacia a oferit 1.000 doze de anticorpi monoclonali, 500.000 de teste antigen şi alte dispozitive medicale.

Tot prin intermediul mecanismului, Polonia a făcut o a doua ofertă de 150 de concentratoare de oxigen, 55 de monitoare cardiace, 50 de aparate respiratorii şi alte materiale.

„Mecanismul european de protecţie civilă continuă să îşi dovedească utilitatea în lupta actuală împotriva pandemiei de COVID-19. Aş dori să mulţumesc Serbiei pentru prima sa ofertă de asistenţă prin intermediul mecanismului, precum şi Austriei, Danemarcei, Franţei, Germaniei, Italiei, Ţărilor de Jos, Poloniei şi Slovaciei pentru asistenţa continuă acordată României. UE îşi menţine angajamentul de a canaliza toate ajutoarele necesare către România şi alte ţări care au nevoie de sprijin”, a declarat comisarul european pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic, citat în comunicat.

În urma solicitării României de asistenţă prin intermediul mecanismului UE de protecţie civilă, Austria a oferit 1.075 de pachete de diferite medicamente folosite în terapie intensivă, în timp ce Franţa a oferit alte 89.030 de flacoane de medicamente, 18 ventilatoare, echipamente medicale şi accesorii.

Toate acestea se adaugă celor 50 de concentratoare de oxigen din Polonia, 5.200 de flacoane de anticorpi monoclonali din Italia, 15 ventilatoare şi opt concentratoare de oxigen din Danemarca, furnizate României.

O echipă medicală din Republica Moldova, care a sosit în România în urmă cu două săptămâni, continuă să ofere asistenţă medicală de specialitate. De asemenea, pacienţi români cu COVID-19 au fost transportaţi în Ungaria, Polonia şi Austria pentru tratament.

Citește și…

Inima i-a cedat! ANUNT CRUNT IN MIEZ DE NOAPTE. E o adevărată tragedie în România

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Sursa: RomaniaTV