Certificat verde temporar la 10 zile după prima doză de vaccin anti-COVID. Propunerea PSD

Certificat verde temporar la 10 zile după prima doză de vaccin anti-COVID. Propunerea PSD

Certificat verde temporar la 10 zile după prima doză de vaccin anti-COVID. Este propunerea specialiştilor PSD făcută la întâlnirea cu ministrul interimar al Apărării Nicolae Ciucă, cu ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, la Guvern.

„În cadrul întâlnirii au fost enunțate mai multe măsuri posibile de implementat pe termen scurt pentru îmbunătățirea accesului pacienților COVID-19 la servicii ambulatorii și medicație antivirală.Alte Articole

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Florin Cîțu, mesaj la șase ani de la tragedia Colectiv: „Durerea …Întâlnire de taină la Guvern. Premierul desemnat, Nicolae …

De asemenea, a fost subliniată necesitatea consilierii profesionale pentru medicii de familie, dar și organizarea unor structuri de coordonare a asistenței medicale spitalicești la nivel județean”, a transmis PSD.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 30 octombrie. O nouă zi cu peste 12.000 de noi cazuri COVID şi peste 400 de morţi. La ATI sunt peste 1850 de pacienţi

Certificat verde temporar la 10 zile după prima doză de vaccin anti-COVID

Mai mult, specialiștii PSD au propus și posibilitatea acordării temporare a certificatului verde în termen de 10 zile de la administrarea primei doze de vaccin, urmând ca după încheierea schemei complete de vaccinare acesta să devină definitiv.

În plus, Alexandru Rafila a transmis factorilor decidenți preocuparea care există în cadrul structurilor asociative din sănătate, educație, mediul de afaceri și HORECA, cu care a avut întâlniri în această săptămână, de a fi parte la procesul decizional privind managementul pandemiei, deoarece cei pe care îi reprezintă trebuie să sprijine aceste măsuri care le afectează viața și activitatea.

”Întâlnirea de azi demonstrează responsabilitatea PSD de a sprijini activ efortul privind lupta împotriva pandemiei. Este nevoie ca toți specialiștii în sănătate să se așeze la aceeași masă și să găsească cele mai bune soluții pentru a trece împreună peste acest moment deosebit de greu”, a declarat profesorul Alexandru Rafila.

Citeşte şi: Valeriu Gheorghiță explică de ce nu sunt trecute testele de anticorpi în certificatul digital

Citește și…

Inima i-a cedat! ANUNT CRUNT IN MIEZ DE NOAPTE. E o adevărată tragedie în România

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Sursa: RomaniaTV