Ramona Săseanu pleacă de la șefia TVR. Mesajul de adio

Ramona Săseanu pleacă de la șefia TVR. Mesajul de adio

Ramona Săseanu, șefa interimară a TVR, pleacă de la șefia TVR, după ce mandatul i-a expirat.

Senatorii au adoptat, miercuri, OUG 89/2021 care are ca obiect de reglementare asigurarea continuităţii conducerii interimare a celor două servicii publice de radio şi de televiziune, în cazul mandatelor stabilite prin hotărârea Birourilor permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor. S-au înregistrat 69 de voturi „pentru” şi 60 „împotrivă”. Parlamentarii PSD au depus la Curtea Constituțională, joi, o sesizare (textul integral aici) privind prelungirea conducerii interimare a celor două servicii publice de radio şi de televiziune.Alte Articole

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Anamaria Prodan, adevăruri dureroase despre divorț: „Laurențiu …Gabriela Cristea, păgubită de fostul soț, Marcel Toader, chiar …

„Echipele mari împărtășesc provocări şi poveri și știu să împartă succese și dureri. În această poză sunt oameni care adoră să câștige. Lor şi celor neştiuti din juru-mi le spun doar atât: v-am văzut, v-am auzit, v-am înţeles. Vă mulţumesc pentru aceasta călătorie extraordinară împreună.

La bună revedere, dragilor!”, scrie Săseanu pe Facebook.

Angajaţii Formaţiei de Intervenţie, Salvare şi Prim Ajutor din Societatea Română de Televiziune (TVR), preşedintele MediaSind TVR şi încă un angajat vor intra joi în greva foamei, după ce directorul general interimar al instituţiei a refuzat să discute cu membrii acestui departament despre situaţia instalaţiilor de stins incendiiile, care sunt nefuncţionale, se menţionează într-un comunicat remis miercuri de Sindicatul Român al Jurnaliştilor (SRJ) MediaSind.

Cine este Ramona Săseanu, viitoarea şefă de la TVR. Acum câţiva ani făcea interviuri cu ghicitoare care dezlegau cununii

Acţiunea de protest prin intrarea în greva foamei va avea loc în faţa sediului TVR, se precizează în comunicat.

„Decizia privind intrarea în greva foamei a fost luată în urma refuzului directorului general interimar, Ramona Săseanu, de a discuta cu angajaţii nemulţumiţi, în prezenţa preşedintelui MediaSind TVR, Sorin Torică. Faţă de această încălcare flagrantă a dispoziţiilor Legii nr. 62/2021, a Codului Muncii şi a Convenţiilor OIM referitoare la drepturile membrilor de sindicat, cei aproximativ 20 de angajaţi au părăsit astăzi, 27 octombrie 2021, sala de şedinţe, lăsând-o pe Ramona Săseanu doar cu acoliţii săi”, potrivit comunicatului MediaSind, notează stiripesurse.ro.

Ramona Săseanu e noua șefă a TVR. A avut doi contracandidaţi

Ramona Săseanu e noua șefă a TVR. Ramona Săseanu, propusă de PNL, a obţinut 240 voturi pentru şi 135 împotrivă. Ceilalţi candidaţi au fost respinşi. Astfel, Adrian Ţântă, propus de AUR, a întrunit 131 voturi pentru şi 244 împotrivă, în timp ce Monica Ghiurco a obţinut patru voturi pentru şi 371 împotrivă. Votul a fost secret cu buletine. Plenul Parlamentului a respins, marţi, rapoartele de activitate ale Societăţii Române de Televiziune pe anii 2017, 2018 şi 2019. Ca urmare, Consiliul de Administraţie al societăţii a fost demis de drept. Mandatul directorului general interimar al SRTv este de şase luni.

Monica Ghiurco, care a figurat pe lista lui Ludovic Orban ca posibil candidat la șefia Televiziunii Naționale dar a fost exclusă din joc, s-a prezentat la ședința Comisiilor reunite de Cultură, Artă și Mass-media ale Parlamentului și a cerut să fie audiată drept candidat independent la conducerea TVR. Solicitarea i-a surprins pe parlamentarii Comisiilor de specialitate reunite dar aceștia au acceptat cererea ei pentru că legea permite. Monica Ghiurco a primit un singur vot în urma audierii. Și AUR a avut un reprezentant care a cerut Comisiilor de specialitate să-l audieze pentru șefia TVR, Cozmin Țîntă. Acesta a obținut 5 voturi, toate de la parlamentarii AUR.

Angajaţii TVR, în greva foamei. Protest în faţa sediului Televiziunii Române

Deși solicitările inopinate ale celor doi au tulburat ordinea de ședință a Comisiilor parlamentare de Artă, Cultură și Mass-media a căror sarcină a fost să-i audieze pe candidații la șefiile TVR și Radio, deputații și senatorii prezenți au respectat procedurile și i-au trecut și pe cei doi candidați de ultimă oră la șefia TVR, pe buletinul de vot alocat candidatului la funcția de director general interimar al TVR.

Ramona Săseanu, validată luni de conducerea PNL pentru a fi numită director interimar al TVR, a picat în 2012 și 2013 două concursuri interne, potrivit unor documente obținute de G4Media.ro. În 2012 a picat concursul pentru funcția de director al studioului teritorial Craiova cu nota 7, 5. Un an mai târziu Ramona Săseanu Moroșanu și-a încercat norocul la funcția de coordonator cu atribuții de producător executiv de știri, sport și programe la studioul din Craiova, deși admite singură în timpul examinării că până atunci a realizat emisiuni pe teme medicale. A picat și acest concurs, scrie G4Media.

Citește și…

Inima i-a cedat! ANUNT CRUNT IN MIEZ DE NOAPTE. E o adevărată tragedie în România

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Sursa: RomaniaTV