Uniunea Europeană, măsuri drastice pentru gestionarea crizei economice. Ce s-a întâmplat în Spania

Uniunea Europeană, măsuri drastice pentru gestionarea crizei economice. Ce s-a întâmplat în Spania

Uniunea Europeană a luat măsuri pentru depșirea crizei provoate de creșterea prețului la energie.

Spania a redus taxele pentru producția de energie electrică și s-a încercat renunțarea anumite beneficii.Alte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Anunțul serviciilor secrete americane despre originea COVID-19. …Românii, catalogați drept ”idioții Europei” de jurnaliștii …

Nicolas Gonzalez a vorbit despre prețul energiei la nivelul Uniunii Europene, dar și despre măsurile luate de Spania pentru a trece peste această criză.

”Guvernul spaniol a luat deja unele măsuri încă de la mijlocul lunii august, când s-a observat creșterea prețului energiei care ajunge la consumatori. Și mpăsurile care se pot lua la nivel național trebuie să fiie coordonate și la nivel european, între toate statele membre și Comisia Europeană.

Legea privind compensarea creşterii preţurilor la energie – promulgată de Klaus Iohannis

Dar, de pildă, în Spania s-au redus taxele, s-a redus taxa pentru producția de energie electrică s-a încercat renunțarea la așa-numitele beneficii ”căzute din cer”, în cazul acelor tehnologii deja amortizate, care nu emit CO2, cel puțin să le reducem, și, de asemenea, ne-am asigurat că toți consumatorii vulnerabili, cei expuși sărăciei energetice, să nu sufere, să nu rămână fără alimetare cu gaze”, a spus Nicolas Gonzalez.

Întrebat ce a cauzat criza energetică la nivel mondial, Gonzalez a răspuns: ”Este clar că suntem într-un moment de refacere după pandemie și a crescut consumul, dar, în același timp, vedem că avem un deficit în privința unor forme de energie pe care le folosim în acest moment, cum este cazul gazului natural.

Această volatilitate, această creștere exagerată a prețului gazului a dus și la creșterea prețurilor la electricitate, ceea ce va face mai dificilă încălzirea caselor peste iarnă. Eu cred că toată Uniunea Europeană trebuie să fie conștientă de situația în care suntem în acest moment”.

Uniunea europeană. Măsurile luate în contextul crizei energetice, în Spania

Nicolas Gonzalez a vorbit apoi despre măsurile concrete pe care Spania le-a luat în contextul crizei energetice.

”Una dintre măsurile ale căror efecte se văd cel mai repede pe facturile consumatorilor este reducerea TVA, de la 21% la 10%, și eliminarea taxei pentru producerea energiei electrice, de 6%. Aceste măsuri se iau temporar, până la 31 martie, și se simt foarte repede la nivelul consumatorilor, dar, desigur, pentru a reduce aceste taxe, statul trebuie să intervină. Dar este o măsură care se ia tocmai pe fondul acestei crize.

Ministrul Energiei anunţă ce români nu vor plăti facturi la gaze şi curent mai mari decât anul trecut

Acestea sunt măsuri-cheie. Alte măsuri au în vedere plata sau neplata beneficiilor pe care le pot avea companiile de energie în această perioadă și încercarea de a proteja consumatorii vulnerabili, ca aceștia să simtă cât mai puțin creșterea prețului. Acesta este arsenalul de măsuri pe care le poate lua o țară, un stat membru. Acum avem nevoie să ne permită Comisia să luăm și alte măsuri”, a explicat Gonzalez, pentru Antena 3.

 

Citește și…

Inima i-a cedat! ANUNT CRUNT IN MIEZ DE NOAPTE. E o adevărată tragedie în România

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Sursa: RomaniaTV