Ludovic Orban îl spulberă pe Iohannis: „A luat-o razna complet. Mă voi implica cu toată forţa într-un referendum de demitere a președintelui”

Ludovic Orban îl spulberă pe Iohannis: „A luat-o razna complet. Mă voi implica cu toată forţa într-un referendum de demitere a președintelui”

Fostul lider liberal susţine că, în acest ultim scenariu, se va „implica cu toată forţa” în referendumul care ar urma suspendării preşedintelui Klaus Iohannis.

Orban i-a reproșat lui Iohannis că ignoră total situația în care se află România și că acționează împotriva intereselor țării.Alte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Reacția lui Florin Cîțu, după ce România a depășit pragul …Sondaj CURS. Florin Cîțu, codaș la clasamentul încrederii. …

„Trăim în România, o ţară frumoasă cu oameni frumoşi, doar că avem un preşedinte care a luat-o razna complet, care parcă a uitat că este preşedintele României şi se comportă ca un turist străin care se află în România, ignorându-şi complet obligaţiile pe care le are faţă de cetăţenii români şi acţionând împotriva intereselor României, în mod evident”, a afirmat Ludovic Orban duminică seară, la Realitatea Plus.

Fostul lider PNL crede că desemnarea generalului Nicolae Ciucă pentru postul de premier este „un eşec garantat” care are consecinţe constituţionale. Acesta a anunţat că nu va vota guvernul minoritar propus de PNL şi UDMR.

„Previzibilul eşec în Parlament al Guvernului Ciucă va crea condiţiile constituţionale pentru declanşarea anticipatelor. Dacă preşedintele Iohannis nu dizolvă Parlamentul în conformitate cu prevederile constituţionale, există două posibilităţi: prima posibilitate e declanşarea unui conflict juridic de natură constituţională care să clarifice dispoziţiile constituţionale cu privire la dizolvarea Parlamentului şi organizarea de alegerile anticipate”, afirmă Orban.

Ludovic Orban explică eliberarea fratelui său din funcţia de consilier prezidenţial: „A fost o decizie corectă a fratelui meu. El nu a fost niciodată membru de partid”

Ludovic Orban: „Nimic nu indica că ar putea să ajungă într-o asemenea spirală a nebuniei”

El susţine că preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului pot depune sesizări la Curtea Constituţională în acest sens. În acest context, el apreciază că PNL nu mai are şanse de a obţine din nou şefia Camerei Deputaţilor.

„Dar eu vreau să vă spun că inclusiv USR PLUS priveşte cu interes ideea de anticipate”, adaugă Orban.   A doua posibilitate este, conform lui Orban, suspendarea din funcţie a preşedintelui.   „Ştim foarte clar că suspendarea duce la referendum şi dacă se iniţiază suspendarea, ea trebuie să ducă la demitere şi aici eu vă spun cu extrem de mare seriozitate şi responsabilitate: având o parte de răspundere pentru realegerea lui Klaus Iohannis ca preşedinte în 2019, deşi atunci era cu totul şi cu totul altceva şi nimic nu indica că ar putea să ajungă într-o asemenea spirală a nebuniei şi a ruperii complete de realitate şi de interesele românilor, mă voi implica cu toată forţa într-un referendum de demitere”, a mai afirmat Ludovic Orban.

Ludovic Orban: Dacă chiriașul de la Cotroceni se încăpățânează în a impune un guvern minoritar, sunt posibile alegerile anticipate

Potrivit Constituţiei, după consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură.

Citește și…

Atenție! Cei născuți înainte de anul 1990 trebuie să facă urgent asta. Vă poate salva viața…

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Sursa: RomaniaTV