Australia şi-a redeschis în premieră graniţele, după aproape 600 de zile. Scene emoţionante pe aeroporturile din Sydney şi Melbourne VIDEO

Australia şi-a redeschis în premieră graniţele, după aproape 600 de zile. Scene emoţionante pe aeroporturile din Sydney şi Melbourne VIDEO

Pe 20 martie 2020, Australia, o uriaşă ţară-continent, a impus unul dintre cele mai stricte regimuri din lume privind închiderea graniţelor naţionale, pentru a se proteja astfel de pandemia de COVID-19.

Zeci de mii de australieni care trăiau în străinătate nu au mai putut să revină în ţara natală timp de 19 luni. Cursele aeriene au fost rare, iar cetăţenii australieni care au primit totuşi permisiunea de a pătrunde pe teritoriul ţării au trebuit să respecte o costisitoare carantină de 14 zile la hotel.Alte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Nuntaşi ucişi de talibani, din cauză că ascultau muzică. …Directorul OMS, avertisment sumbru: „Va apărea un alt …

Cele mai mari două oraşe din ţară, Sydney şi Melbourne, au decis să renunţe la aceste măsuri, iar australienii vaccinaţi cu schemă completă împotriva COVID-19 pot de acum să călătorească fără să mai intre în carantină.

#Australia eased its international border restrictions on Monday for the first time during the coronavirus pandemic, allowing some of its vaccinated public to travel freely and many families to #reunite at #Sydney‘s airport. pic.twitter.com/jtnNV3LGmm

— ANews (@anews) November 1, 2021

Citeşte şi Sportivii nevaccinaţi, INTERZIŞI la Australian Open. Novak Djokovic refuză să spună dacă s-a vaccinat!

Compania australiană Qantas a ţinut la sol cea mai mare parte a flotei sale pe durata pandemiei. CEO-ul companiei, Alan Joyce, s-a declarat încântat de această reluare a zborurilor internaţionale. „E minunat să vedem că australienii pot să îşi reîntâlnească rudele după o perioadă de despărţire atât de îndelungată„, a spus el. „Este o zi mare pentru Australia”, a declarat şi prim-ministrul Scott Morrison, care a publicat pe Facebook un mesaj în care a afirmat că ţara lui este de acum pregătită „să decoleze”.

Pe aeroportul din Sydney, în zorii zilei de luni, primii pasageri care au aterizat şi-au exprimat zgomotos bucuria, dând naştere unor scene emoţionante în momentul în care au putut să îşi îmbrăţişeze din nou rudele.

Reîntâlnirea a fost „magnifică”, a declarat în faţa reprezentanţilor presei un australian, Tim Turner, care nu şi-a mai văzut fiul de peste un an. Julie Choo, revenită din Marea Britanie, a recunoscut că a făcut eforturi pentru a nu plânge în momentul aterizării. „Abia aştept să ating mâna mamei mele atunci când o voi vedea. Aştept cu nerăbdare să o strâng în braţe”, a declarat această australiancă revenită în ţară pentru a-şi vedea mama, care este spitalizată. „Va fi un moment foarte emoţionant”, a adăugat ea.

Însă pentru alţi australieni, precum Lucinda Botlero, redeschiderea graniţelor ţării a venit prea târziu. „Nu mi-am mai văzut familia de patru ani şi încerc să intru în ţară de un an şi jumătate. Am sentimente contradictorii, pentru că nu am mai putut să îmi revăd tatăl în viaţă. A murit în urmă cu o săptămână (…), dar este bine că voi putea, totuşi, să asist la înmormântarea lui„, a declarat ea.

Citeşte şi Melbourne a devenit oraşul cu cel mai îndelungat lockdown din pandemie

Deşi pasagerii aflaţi la bordul primelor avioane care au zburat luni spre şi dinspre Australia au fost puţini, frecvenţa curselor aeriene va creşte progresiv. Peste un milion de rezidenţi străini rămân blocaţi în Australia şi se află în continuare în imposibilitatea de a-şi reîntâlni prietenii şi familiile, întrucât măsurile de relaxare se aplică în principal pentru cetăţenii australieni. Anumite state australiene cu rate scăzute de vaccinare vor rămâne aproape închise, iar carantina obligatorie de 14 zile va rămâne în vigoare.

Citește și…

DOLIU imens în România! A MURIT fostul președinte

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Sursa: RomaniaTV