Dacian Cioloş: „Dacă nu există altă soluţie, nouă nu ne e teamă de alegeri anticipate. Până atunci, susţinem refacerea coaliţiei”

Dacian Cioloş: „Dacă nu există altă soluţie, nouă nu ne e teamă de alegeri anticipate. Până atunci, susţinem refacerea coaliţiei”

USR nu va vota Guvernul Ciucă, a declarat Dacian Cioloş, precizând că, dacă nu se doreşte refacerea coaliţiei, partidul său nu se teme de alegeri anticipate.

„Politica nu e făcută să facă orgoliile unor oameni. Cîţu sper că a înţeles că a picat. Şi acum se încearcă formarea unui guvern care să-şi asume responsabilitatea. Asta e opţiunea USR, pentru asta am fost votaţi, să venim cu soluţii, dar avem nevoie de parteneri care să îşi asume.Alte Articole

Conturile bancare din Dubai ale Anamariei Prodan au fost blocate. …

Sorin Grindeanu: PSD va discuta despre suspendarea președintelui …Creşterea pensiilor în 2022, pusă sub semnul întrebării. …

Domnul Ciucă a fost desemnat premier. Mă aşteptam să caute cu adevărat majoritate în Parlament. Nu înţeleg care a fost logica. Au spus că vor majoritate, dar nu, n-am văzut deschidere până acum. Cîţu a spus că guvernul pe care-l propune e minoritar. Noi am propus varianta eu premier şi guvern minoritar, nu au acceptat. Noi asta ne dorim acum, în următoarele zile, săptămâni, să rezolvăm criza”, a declarat Dacian Cioloş la Digi24.

Cioloş a spus că nu a mai vorbit cu Nicolae Ciucă. „Eu transmit că dacă vor refacerea coaliţiei, suntem gata. Altfel, noi nu o să ne rugăm de ei. Noi nu vrem funcţii”.

„Le vom pune întrebări în Parlament. USR nu va vota acest guvern minoritar sub nicio formă. Vom avea o discuţie în această după amiază şi cu grupurile noastre paralamentare şi în biroul naţional”.

Întrebat dacă va mai veni cu o propunere de premier în cazul în care Guvernul Ciucă pică, Cioloş a spus că nu. „Noi am făcut deja o propunere de premier. Nu văd de ce să mai facem o propunere. Au trecut două săptămâni de când am făcut acea propunere şi nu a existat susţinere. Nu am pus pe masă varianta de refacere a coaliţiei. Am fost dispuşi să refacem coaliţia şi după ce a fost propus Ciucă premier. Nu vrem soluţii individuale spre anumite persoane”.

USR ia în considerare şi varianta alegerilor anticipate. „Dacă nu există altă soluţie, nouă nu ne e teamă de alegeri anticipate. Există încă varianta de refacere a coaliţiei. Singura coaliţie în care am intra ar fi PNL şi UDMR”, a mai spus Dacian Cioloş, precizând că nu se pune problema să se alieze cu PSD sau să susţină un guvern format în jurul PSD.

Citește și…

DOLIU imens în România! A MURIT fostul președinte

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Sursa: RomaniaTV