Florin Cîţu, despre alocarea de fonduri pentru subvenţionarea preţului gigacaloriei: „Sumele cerute sunt mai mari la Timişoara, la Iaşi. Vreau să fie clare principiile după care facem aceste alocări”

Florin Cîţu, despre alocarea de fonduri pentru subvenţionarea preţului gigacaloriei: „Sumele cerute sunt mai mari la Timişoara, la Iaşi. Vreau să fie clare principiile după care facem aceste alocări”

Videoconferinţa de luni cu Asociaţia Municipiilor din România are loc în contextul în care Guvernul trebuie să aloce fonduri suplimentare mai multor municipii pentru a subvenţiona preţul gigacaloriei, după ce Timişoara a rămas în totalitate fără agent termic pentru mai multe zile, iar soluţiile găsite de primărie au fost doar unele temporare.

„Am vrtut sa avem aceasta discutie pentru ca este o situatie speciala. Vom face alocari in paralel cu cele pentru Min Sanatatii. Acum vom rezolva situatia aceasta punctuala, vom subventiona gigacaloria, dar nu este o solutie pe termen lung, daca la anul vom fi in aceeasi situatie. Poate o sa fie si anul viitor, dar nu in 2-3 ani.Alte Articole

Conturile bancare din Dubai ale Anamariei Prodan au fost blocate. …

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu preşedintele SUA, Joe Biden, …Gabriela Firea, şapte motive pentru care nu susţine Guvernul …

Referitor la sume, am cerut situatia soldului fiecarei localitati care a cerut fonduri, dar sa stiti ca ne vom misca foarte rapid, vom aloca inca din aceasta saptamana. In unele zone am vazut ca sumele cerute sunt mai mari, la Iasi, la Timisoara, asa ca vreau sa fie clar ca aceste sume se aloca pentru subventia la gigacalorie, nu pentru amenzi sau altceva. Sa cadem de acord cu niste principii. Putem aloca per familie. Ca sa nu avem discutii dupa aceea, ca la unele localitati dam mai mult sau mai putin, sa fie clar unde si cat si de ce se aloca.”, a spus premierul Florin Cîţu la sediul Guvernului.

Citeşte şi: Dacian Cioloş: „Dacă nu există altă soluţie, nouă nu ne e teamă de alegeri anticipate. Până atunci, susţinem refacerea coaliţiei”

Citește și…

DOLIU imens în România! A MURIT fostul președinte

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Sursa: RomaniaTV