Premierul desemnat Nicolae Ciucă a anunţat în Biroul Executiv că îşi depune mandatul. PNL începe negocieri cu PSD

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a anunţat în Biroul Executiv că îşi depune mandatul. PNL începe negocieri cu PSD

UPDATE: F

lorin Roman a confirmat că Nicolae Ciucă și-a depus mandatul de premier interimar și că PNL a decis să negocieze direct cu PSD, pentru a avea o coaliție stabilă.Alte Articole

Conturile bancare din Dubai ale Anamariei Prodan au fost blocate. …

Ludovic Orban, în timpul şedinţei Biroului Executiv al PNL: …EXCLUSIV Lia Olguţa Vasilescu: „Se impune o intrare la …

”E o decizie clară, care a fost luată și asumată de PNL. Ne-a informat că nu a reușit să coaguleze o susținere pentru guvernul minoritar și am luat decizia de depunere a mandatului și cea de flexibilizare a mandatului. Putem avea discuții cu toate partidele democratice, mai puțin cu cei de la AUR.

O alianță PNL-USR-UDMR, am avea 224 de voturi, iar cu cele de la minorități am avea o majoritate la limită. Pe cealaltă variantă, PNL-PSD-UDMR, vom avea o variantă mai mult decât confortabilă, am putea discuta despre o revizuire a Constituției.

Vom face o majoritate în jurul PNL, cu premier de la PNL.”, a spus Florin Roman

UPDATE: Chiar în debutul ședinței Biroului Executiv, premierul desemnat a anunțat că își depune mandatul, pentru că nu are majoritate parlamentară. Asta, deși Ciucă a declarat, de mai multe ori, că nu va recurge la acest gest.

Ştirea iniţială

Mai multe zvonuri apărute pe surse dinspre PNL susţin că una dintre variantele luate în calcul este aceea ca premierul desemnat Nicolae Ciucă să-şi depună mandatul, astfel încât preşedintele Klaus Iohannis să mai poată face o propunere de prim-ministru şi să nu se ajungă în situaţia în care Parlamentul să respingă două cabiete propuse, moment în care s-ar putea declanşa alegerile anticipate.

Este vehiculată în PNL varianta ca următoarea propunere de premier a lui Iohannis să fie tot Ciucă, care va avea încă zece zile la dispoziție să găsească o majoritate cu USR sau PSD, dar sunt şi voci care spun că premierul demis Florin Cîţu încearcă să-şi convingă cât mai mulţi colegi că al ar trebui să fie, din nou, propunerea preşedintelui.

Biroul Executiv al PNL se reuneşte de la ora 20.00, în format videoconferinţă.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, dar şi alţi lideri ai formaţiunii sunt la sediul Guvernului.

Nicolae Ciucă ar urma să-şi depună mandatul pentru a câştiga timp şi ar putea negocia cu PSD

Sursele citate au precizat că este aşteptată o decizie cu privire la continuarea procedurii parlamentare de învestire a Guvernului, în condiţiile în care audierile candidaţilor sunt programate marţi, sau dacă premierul desemnat ar trebui să-şi depună mandatul.

Biroul Permanent Judeţean al PNL Satu Mare a decis susţinerea continuării discuţiilor şi negocierilor politice pentru realizarea unei majorităţi în Parlament şi formarea unui nou Guvern, potrivit unui comunicat de presă al filialei liberale.

”Ţinând cont că din deciziile luate oficial de PSD şi USR reiese clar că actualul cabinet propus de Nicolae Ciucă nu are susţinere politică şi nu va trece de votul Parlamentului, propunerea noastră este ca actualul premier desemnat să-şi depună mandatul pentru a înlesni reluarea negocierilor de către PNL pentru formarea unui nou guvern cu acelaşi premier desemnat sau cu altul, susţinut de majoritatea conducerii partidului, cu respectarea condiţiei să fie din partea Partidului Naţional Liberal”, arată sursa citată.

În acelaşi timp, luni a apărut pe scena politică discuţia despre suspendarea preşedintelui Iohannis şi demiterea acestuia prin referendum, dar momentan doar AUR, care a şi lansat ideea, sprijină această variantă, atât USR cât şi PSD fiind de părere că nu este momentul pentru un astfel de demers.

Citeşte şi: Dacian Cioloş: „Dacă nu există altă soluţie, nouă nu ne e teamă de alegeri anticipate. Suspendarea preşedintelui nu este o soluţie”

Citește și…

Se declanseaza procedura de suspendare a presedintelui Klaus Iohannis. Anuntul a fost facut in urma cu cateva minute

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Sursa: RomaniaTV