SURSE din tabăra PNL spun că premierul desemnat Nicolae Ciucă ar urma să-şi depună mandatul

SURSE din tabăra PNL spun că premierul desemnat Nicolae Ciucă ar urma să-şi depună mandatul

Mai multe zvonuri apărute pe surse dinspre PNL susţin că una dintre variantele luate în calcul este aceea ca premierul desemnat Nicolae Ciucă să-şi depună mandatul, astfel încât preşedintele Klaus Iohannis să mai poată face o propunere de prim-ministru şi să nu se ajungă în situaţia în care Parlamentul să respingă două cabiete propuse, moment în care s-ar putea declanşa alegerile anticipate.

Este vehiculată în PNL varianta ca următoarea propunere de premier a lui Iohannis să fie tot Ciucă, care va avea încă zece zile la dispoziție să găsească o majoritate cu USR sau PSD, dar sunt şi voci care spun că premierul demis Florin Cîţu încearcă să-şi convingă cât mai mulţi colegi că al ar trebui să fie, din nou, propunerea preşedintelui.Alte Articole

Conturile bancare din Dubai ale Anamariei Prodan au fost blocate. …

EXCLUSIV Victor Ponta, rezolvare pentru criza politică: „Iohannis …Deputatul Gabriel Plăiaşu este al 16-lea liberal care demisionează …

Biroul Executiv al PNL se reuneşte de la ora 20.00, în format videoconferinţă.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, dar şi alţi lideri ai formaţiunii sunt la sediul Guvernului.

Nicolae Ciucă ar urma să-şi depună mandatul pentru a câştiga timp şi ar putea negocia cu PSD

Sursele citate au precizat că este aşteptată o decizie cu privire la continuarea procedurii parlamentare de învestire a Guvernului, în condiţiile în care audierile candidaţilor sunt programate marţi, sau dacă premierul desemnat ar trebui să-şi depună mandatul.

Biroul Permanent Judeţean al PNL Satu Mare a decis susţinerea continuării discuţiilor şi negocierilor politice pentru realizarea unei majorităţi în Parlament şi formarea unui nou Guvern, potrivit unui comunicat de presă al filialei liberale.

”Ţinând cont că din deciziile luate oficial de PSD şi USR reiese clar că actualul cabinet propus de Nicolae Ciucă nu are susţinere politică şi nu va trece de votul Parlamentului, propunerea noastră este ca actualul premier desemnat să-şi depună mandatul pentru a înlesni reluarea negocierilor de către PNL pentru formarea unui nou guvern cu acelaşi premier desemnat sau cu altul, susţinut de majoritatea conducerii partidului, cu respectarea condiţiei să fie din partea Partidului Naţional Liberal”, arată sursa citată.

În acelaşi timp, luni a apărut pe scena politică discuţia despre suspendarea preşedintelui Iohannis şi demiterea acestuia prin referendum, dar momentan doar AUR, care a şi lansat ideea, sprijină această variantă, atât USR cât şi PSD fiind de părere că nu este momentul pentru un astfel de demers.

Citeşte şi: Dacian Cioloş: „Dacă nu există altă soluţie, nouă nu ne e teamă de alegeri anticipate. Suspendarea preşedintelui nu este o soluţie”

Citește și…

DOLIU imens în România! A MURIT fostul președinte

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Sursa: RomaniaTV