Un consilier în Parlamentul European arată cum se aplică certificatul verde fără a discrimina între categorii de cetăţeni

Un consilier în Parlamentul European arată cum se aplică certificatul verde fără a discrimina între categorii de cetăţeni

Din 3 noiembrie, Parlamentul European va facilita libera intrare a tuturor deputaților, angajaților și vizitatorilor, inclusiv a jurnaliștilor, indiferent de alegerea acestora, vaccinați sau nevaccinați, în toate cele trei clădiri ale instituției, de la Bruxelles, Luxemburg și Strasbourg.

„ATENȚIE, decizia ține cont de specificul Parlamentului European, o instituție europeană care reunește deputați europeni și alți actori care călătoresc în și dinspre diferite state membre în mod regulat.Alte Articole

Conturile bancare din Dubai ale Anamariei Prodan au fost blocate. …

EXCLUSIV Lia Olguţa Vasilescu: „Se impune o intrare la …Premierul desemnat Nicolae Ciucă a anunţat în Biroul Executiv …

Măsura va permite deputaților europeni și angajaților revenirea la ședințele personale pentru activitățile parlamentare, garantând în același timp siguranța prin respectarea măsurilor de precauție în interiorul clădirii, cum ar fi culoarele de intrare, ieșire, număr maxim de 2 persoane în lifturi, dezinfectare etc”, spune Marius Tudor, consilier Parlamentul European, pe pagina sa de socializare.

„În acest context certificatul european digital este folosit strict în scopul pentru care a fost adoptat, acela de a permite cetățenilor care călătoresc din diferite state membre, să intre în clădirile Parlamentului European fără a fi nevoiți să prezinte un certificat sau o adeverință națională eliberată de statul ÎN care călătoresc, care să ateste fie vaccinarea, fie testarea, fie trecerea prin boală și, atenție, fără a impune vreo obligație pentru una din opțiunile atestării, așa cum se întâmpla în câteva state membre ca, de exemplu, Italia.

Cum aplică Parlamentul European regulamentul privind certificatul verde, fără să discrimineze

Și totuși, în plus, pentru a ajuta fiecare deputat, angajat, vizitator sau jurnalist, Parlamentul European, acceptă chiar și dovada pe hârtie a unui test negativ PCR efectuat în ultimele 48 de ore, punând la dispoziția deputaților și angajaților teste gratuite, abordare care, de exemplu, nu se întâmplă în România, deși există și această posibilitate.

Trebuie să știți că până acum o lună, accesul deplin în PE era restricționat, se recomanda munca în mediul online, în proporție de 80%, iar majoritatea deputaților intrau online pentru discursurile din sesiunile plenare sau din comisiile de specialitate.

Iată, Parlamentul European pune în practică regulamentul adoptat pe 14 Iunie 2021, arătând tuturor statelor membre cum se face, mai ales pentru a nu discrimina o categorie de cetățeni.

Sunt convins că și România poate, trebuie doar să vrea! Între timp vă îndemn să fiți buni, înțelegători și responsabili, indiferent de alegerea pe care o faceți, pentru că viața are prioritate înainte de toate”, recomandă Marius Tudor, consilier Parlamentul European, potrivit Antena3.

Citeşte şi: O femeie a jucat pentru prima dată la loterie și a câştigat 220 de milioane de euro. Ce vrea norocoasa să facă acum cu marele premiu

Citește și…

ULTIMA ORA! Directorul OMS a făcut anuntul GROAZNIC: „Vine un alt virus pe care pur şi simplu nu îl vom putea stăpâni și omenirea…”

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Sursa: RomaniaTV