„Vax”, cuvântul anului 2021. Ce înseamnă și cum a devenit cea mai de impact căutare!

„Vax”, cuvântul anului 2021. Ce înseamnă și cum a devenit cea mai de impact căutare!

„Vax”, cuvântul anului 2021. De la cuvântul „Vax” s-a format o întreagă familie de cuvinte. Experților le-a fost ușor să aleagă având în vedere că acest cuvânt a avut cel mai mare impact. A apărut cel puțin din anii 80, dar până anul acesta a fost destul de rar folosit.

„Vax”, cuvântul anului 2021. Ce înseamnă și cum a devenit cea mai de impact căutare!Alte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Ce a putut să spună Dani Oţil când a aflat că Ramona Olaru …Andreea Esca, mesaj emoţionant de ziua tatălui ei. Dumitru …

În ceea ce privește cuvântul „pandemie”, utilizarea sa a crescut cu peste 57.000% anul acesta.

Fiona McPherson, editor la OED, a spus că „vax” a fost o alegere evidentă pentru că a avut „un impact izbitor”. „Datează cel puţin din anii 1980, dar potrivit datelor noastre a fost rareori folosit până anul acesta”, a spus Fiona McPherson.

Definiţiile Oxford English Dictionary pentru „vax” sunt:

-un vaccin sau vaccinare; tratarea (cuiva) cu un vaccin pentru a produce imunitate împotriva unei boli, a vaccina;

-vaxxie, o fotografie făcută în timpul sau imediat după vaccinare, mai ales împotriva Covid-19, şi distribuită online, un selfie de vaccinare;

-anti-vax, opus vaccinării;

-anti-vaxxer, o persoană care se opune vaccinării;

-double-vaxxed, cel care a fost vaccinat cu două doze de vaccin.

Cuvântul câștigător la Oxford din acest an, vax, a fost înregistrat pentru prima dată în engleză în 1799, în timp ce derivatele sale au apărut pentru prima dată în 1800.

Citește și: Asistentul de la autopsie care a filmat sacii cu morții de COVID, declarație cutremurătore: ”Asta înseamnă imunizare naturală. Nevaccinații sunt cei care mor, nu cei vaccinați” 

Toate aceste cuvinte provin în cele din urmă din cuvântul latin „vacca”, care înseamnă vaca. Potrivit OED, acest lucru se datorează muncii de pionierat a medicului și savantului englez Edward Jenner privind vaccinarea împotriva variolei folosind variola bovină – o infecție ușoară care apare la vaci – la sfârșitul anilor 1790 și începutul anilor 1800.

Oxford Languages a precizat că resursa sa lingvistică adună conţinut nou care este actualizat zilnic şi conţine peste 14,5 miliarde de cuvinte care sunt analizate.

Citește și: Gigi Becali, declarație surprinzătoare: Am vorbit cu Voiculescu pe vremea când era ministru ca să îi dau medicamente pentru COVID. A refuzat și nici nu recunoaște! – EXCLUSIV

Citește și…

DOLIU imens în România! A MURIT fostul președinte

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Sursa: RomaniaTV