Ziua autonomiei secuieşti, sărbătorită de principalele partide din Ungaria. „Autonomia este un drept în Uniunea Europeană pe care secuii îl merită”

Ziua autonomiei secuieşti, sărbătorită de principalele partide din Ungaria. „Autonomia este un drept în Uniunea Europeană pe care secuii îl merită”

Ziua autonomiei secuieşti a fost sărbătorită, duminică, 31 octombrie. Liderul Partidului Popular Creştin Democrat (KDNP) din Ungaria, aflat la guvernare alături de Fidesz, a precizat că pentru maghiarii din Ungaria este o obligaţie morală să-i ajute pe etnicii maghiari din diaspora din întreaga lume.

Secuii sunt o comunitate istorică ale cărei tradiţii unice îmbogăţesc de secole cultura maghiară, a spus Istvan Simicsko.Alte Articole

Conturile bancare din Dubai ale Anamariei Prodan au fost blocate. …

Certificatul verde, obligatoriu la intrarea în restaurantele …Un român s-a dus la prostituate și a găsit-o pe soția lui …

„Le susţinem cererea de autonomie, aspiraţiile unei minorităţi mândre de identitatea sa de a se bucura de succes în locurile unde s-au născut”, a continuat politicianul ungar. „Autonomia este un drept în Uniunea Europeană pe care secuii îl merită şi este firesc să îl ceară sau chiar să lupte pentru el”, a adăugat Simicsko, potrivit agenţiei MTI, citate de Agerpres.

Citeşte şi: Ladislau Boloni, mesaj de susţinere pentru „naţionala Ţinutului Secuiesc”: „Sunt foarte bucuros să fiu unul dintre voi. Vă doresc mult succes şi să duceţi drapelul mai departe!”

La rândul său, liderul grupului LMP, Lorant Keresztes, a notat că asigurarea autonomiei şi drepturilor minorităţilor naţionale indigene reprezintă o valoare europeană importantă „pentru care merită să luptăm împreună”.

Ziua autonomiei secuieşti este marcată în ultima duminică din octombrie printr-o iniţiativă din 2016 a Consiliului naţional secuiesc, menţionează MTI.

Citeşte şi: Margit Novak, mama ministrului TS Eduard Novak, postare cu harta Ungariei Mari şi petiție pentru autonomia Ținutului Secuiesc

Citește și…

DOLIU imens în România! A MURIT fostul președinte

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Sursa: RomaniaTV