Dacian Cioloş despre negocierile PNL-PSD: „Ştim ce înseamnă asta, sunt multe guri de hrănit, baroni care aşteaptă bani”

Dacian Cioloş despre negocierile PNL-PSD: „Ştim ce înseamnă asta, sunt multe guri de hrănit, baroni care aşteaptă bani”

Președintele USR, Dacian Cioloş, a spus, marți seara, că așteaptă un semn de la PNL deși în ultimele zile s-a văzut clar că se negociează intens cu PSD.

UPDATE Scandal în şedinţa PNL în care se hotărăşte dacă liberali vor căuta să se alieze în vederea guvernării cu PSD sau cu USR. Ce a cerut Florin Cîţu în BPNAlte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

PNL a decis: nu va merge la Cotroceni cu propunere de premier, …Ion Iordache este al 15-lea liberal care părăseşte grupului …

„Ei spun că n-au mandat să negocieze cu noi, dar văd că împart ministerele cu PSD. Noi am cerut un mandat să începem discuții concrete dacă PNL ăși dorește acest lucru.

După ce eu am încercat și USR a încercat cu un guvern minoritar, se știa că nu există susținere pentru un asemnea proiect. Dacă ar fi vrut să refacem coaliția, lucrul acesta se putea face.

Discuțiile au loc la masă, nu prin presă. Am avut și diferite discuții, în care am transmis același mesaj, să avem un mandat clar.

Acum lucrurile sunt clare, între o majoritate pe care să o facă cu USR, sau, dacă vor, o majoritate cu PSD. Știm ce înseamnă asta, sunt multe guri de hrănit, baroni care așteaptă bani. Am văzut ce au făcut cu justiția, sper ca lucrurile astea să nu uite alegătorii”, a spus Dacian Cioloș.

Ion Iordache este al 15-lea liberal care părăseşte grupului parlamentar al PNL: „Este un act de protest faţă de noua conducere a partidului”

Liderul USR Dacian Cioloş afirmă că decizia premierului desemnat Nicolae Ciucă de a-şi depune mandatul e o decizie corectă şşi a remarcat că în ultimele ore este vizibilă intenţia unor lideri din PNL de a se arunca în braţele PSD. El a arătat că refacerea coaliţiei este de preferat pentru că există deja un program de guvernare negociat, o structură a Executivului pe care s-au pus de acord, astfel că ar putea fi rapid operaţional un astfel de guvern. Dacă opţiunea e PSD, USR trece în opoziţie, a precizat Cioloş.

”Din păcate, însă, în ultimele ore, vedem că intenţia unor lideri din PNL – şi înţeleg că nu este încă o decizie luată în PNL, dar apare tot mai evidentă intenţia unor lideri din PNL  – este de a se arunca în braţele PSD şi reformarea unei frăţii a partidelor vechi”, a declarat Cioloş.

El a transmis că speră ca PNL să se mai gândească bine, la ce duce acest drum. ”Să avem în perioada imediat următoare o discuţie de clarificare, să vedem dacă e şi intenţia lor şi dacă această coaliţie este în continuare fezabilă. Altfel, urmează să se nască o alianţă toxică, al cărei scop va fi păstrarea privilegiilor şi piedici pentru dezvoltarea României”, a susţinut liderul USR.

”Dacă alegerea PNL va fi PSD, atunci USR va intra, evident, în Opoziţie, va rămâne singura forţă politică proeuropeană, cu adevărat liberală, modernizatoare pentru România şi care vrea o justiţie independentă”, a mai spus Cioloş, precizând că nu vede cum se vor face reforme într-un guvern cu PSD.

Citește și…

Tatăl vitreg al fetiței ucise și incendiate în Arad, detalii terifiante. A recunoscut că i-a dus trupul pe câmp într-o valiză. Informatii cu impact emotional despre ultimele momente din viata ale micutei

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Sursa: RomaniaTV