Klaus Iohannis, la conferinţa ONU privind schimbările climatice. „România şi-a redus intensitatea emisiilor de CO2. Suntem angajaţi să facem şi mai mult!”

Klaus Iohannis, la conferinţa ONU privind schimbările climatice. „România şi-a redus intensitatea emisiilor de CO2. Suntem angajaţi să facem şi mai mult!”

Klaus Iohannis a dat asigurări că România este angajată să facă mai mult în privinţa combaterii efectelor provocate de schimbările climatice.

„Nu putem nega faptul că schimbările climatice reprezintă o provocare extraordinară şi că trebuie să dăm dovadă de ambiţie în abordarea ei! Din 1989 până în 2019, emisiile de gaze cu efect de seră ale României au scăzut cu 64%. Avem una dintre cele mai scăzute rate de emisii pe cap de locuitor din Uniunea Europeană. Între 1990 şi 2019, România şi-a redus şi intensitatea emisiilor de CO2 pe unitatea de PIB cu 77%, o rată mai mare decât dublul mediei globale. Suntem angajaţi să facem şi mai mult! Va fi o provocare să reducem în continuare emisiile, mai ales pe măsură ce ne apropiem de net zero. Îmi doresc să lucrăm împreună pentru a dezvolta, produce şi utiliza noi tehnologii verzi. Inovaţia este cheia. Printre alte iniţiative de la Glasgow, România se alătură Misiunii de Inovare în Agricultură pentru Climă (Agriculture Innovation Mission for Climate), propuse de Statele Unite ale Americii. În acelaşi timp, trebuie să ne asigurăm că nimeni nu este lăsat în urmă în procesul de tranziţie ecologică, că sunt create locuri de muncă şi că inegalităţile sociale sunt reduse. România sprijină pe deplin eforturile de lider ale Uniunii Europene în domeniul schimbărilor climatice şi se angajează să contribuie la reducerea emisiilor UE cu 55% până în 2030. Am atins deja această rată de reducere la nivel naţional şi ne angajăm să reducem în continuare emisiile”, a afirmat Klaus Iohannis, la Glasgow, în cadrul segmentului la nivel înalt al Conferinţei Naţiunilor Unite privind schimbările climatice (COP26).Alte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Dacian Cioloş, prima reacţie după ce Nicolae Ciucă şi-a …USR joacă pe toate fronturile. Acuzații grave pentru restul …

Citeşte şi: Ioana Mihăilă, declarație tranșantă: În ziua recordului de decese Covid s-a format monstruoasa coaliție PNL-PSD-UDMR-AUR

Klaus Iohannis, la conferinţa ONU privind schimbările climatice. „România are o pondere ridicată a energiei regenerabile în mixul energetic”

Şeful statului a adăugat că nu există o soluţie magică împotriva schimbărilor climatice.

„Un set de măsuri interconectate ne poate ajuta să ne atingem obiectivele. Pentru aceasta, vom valorifica însăşi forţa naturii. România are o pondere ridicată a energiei regenerabile în mixul energetic, 40% din energia electrică produsă în România provenind din surse regenerabile. Ne angajăm să creştem acest procent în viitor. Vom lupta împotriva schimbărilor climatice cu soluţii bazate pe natură, folosind 57.000 de hectare de păduri noi prevăzute în Planul nostru Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru a capta carbonul şi a combate deşertificarea. De asemenea, trebuie să canalizăm forţa oamenilor în lupta împotriva schimbărilor climatice. Educaţia este cheia pentru un comportament prietenos cu mediul. Trebuie să promovăm educaţia şi cercetarea privind schimbările climatice. Începând cu 2023, România va găzdui un centru inovator al Organizaţiei Meteorologice Mondiale, care va ajuta sistemele agricole din Europa să răspundă mai bine la provocările climatice. Impactul schimbărilor climatice nu are graniţe naţionale. Vă invit să ne unim forţele în a proteja mediul, asigurându-ne că lăsăm generaţiilor viitoare o planetă mai verde şi mai sigură! Nu avem timp de pierdut! Trebuie să acţionăm acum!”, a conchis Iohannis.

Citeşte şi: Sorin Grindeanu, despre negocierile PSD cu PNL: „Dacă ne cheamă în Modrogan, mergem în Modrogan!”

Citește și…

Tatăl vitreg al fetiței ucise și incendiate în Arad, detalii terifiante. A recunoscut că i-a dus trupul pe câmp într-o valiză. Informatii cu impact emotional despre ultimele momente din viata ale micutei

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Sursa: RomaniaTV