Nicolae Ciucă și-a depus mandatul la Camera Deputaților. Klaus Iohannis le-ar fi cerut liberalilor să facă guvern cu PSD

Nicolae Ciucă și-a depus mandatul la Camera Deputaților. Klaus Iohannis le-ar fi cerut liberalilor să facă guvern cu PSD

Nicolae Ciucă și-a depus mandatul la Camera Deputaților. Sursele politice din partid au declarat, pentru România TV, că în acest moment, liberalii se îndreaptă către varianta formării unei majorităti cu PSD.

Nicolae Ciucă și-a depus mandatul la Camera Deputaților. Klaus Iohannis le-ar fi cerut liberalilor să facă guvern cu PSDAlte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Marcel Ciolacu ia în calcul negocieri cu PNL. „Nu am nicio …Sorin Grindeanu, noul preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor

Totodată, potrivit G4Media.ro, Klaus Iohannis i-a sunat luni pe Florin Cîțu, Nicolae Ciucă și prim-vicepreședinții partidului și le-a transmis că șansele guvernului minoritar Ciucă nu există în Parlament. Șeful statului le-a cerut o schimbare rapidă de poziție, astfel încât PNL să înceapă negocierile reale pentru un guvern majoritar fie cu PSD, fie cu USR.

Marele opozant al unei alianțe PSD-PNL este liderul PNL, Florin Cîțu. Acesta, deși cunoaște planul lui Klaus Iohannis, se opune categoric unei alianțe cu PSD.

Liberalii se vor reuni, astăzi, în carul Biroului Politic Național, ședință în cadrul căreia se vor adopta o serie de decizii și este posibil să fie tranșat războiul dintre cele două tabere din partid.

Nicolae Ciucă, favoritul președintelui Klaus Iohannis, e în cărți pentru a fi desemnat din nou premier, dar nu este exclus însă ca PNL să meargă la consultările de la Cotroceni cu mai multe propuneri de premier, iar decizia finală să îi aparțină președintelui Iohannis.

Situația devine tot mai complicată în PNL, asta pentru că partidul riscă o scindare foarte puternică. Dacă vor fi mai mulți lideri care vor refuza alianța cu PSD, atunci va fi primul semnal al ruperii de Klaus Iohannis.

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu, a făcut primele declarații privind o posibilă refacere a coaliției de guvernare. Deocamdată, spune Moșteanu, PNL nu a făcut niciun demers pentru refacerea coaliției.

„Au doar două variante. PNL trebuie să se decidă, ori cu USR ori cu PSD. Toată țara stă blocată de deciziile lor. Nu a fost nicio discuție privind revenirea USR la guvernare, Nicolae Ciucă a venit la USR și a cerut: dați-mi voturile că așa am mandat de la partid. Până acum, nu au fost discuse. Am spus în repetate rânduri și eu și colegii mei. Sunt lucruri foarte clare de care trebuie să discutăm. E nevoie de o listă de priorități, cum alocăm banii, dar și de modul cum se iau deciziile în coaliție. Klaus Iohannis a spus: Dați votul să vă scăpăm de PSD. Ar fi o surpriză să vedem acum vot cu PSD”, a declarat Moșteanu.

Citește și: OFICIAL Florin Cîţu anunţă depunerea mandatului lui Nicolae Ciucă: „Vom propune Biroului Politic Naţional să flexibilizăm mandatul şi vom demara negocieri cu toate partidele responsabile”

Citește și…

A fost identificată fetița ucisă în Arad. Tatăl ei vitreg are 23 de ani și a oferit o explicație halucinantă

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Sursa: RomaniaTV