PNL se reuneşte marţi, la ora 18, pentru a decide viitorul premier şi dacă va face alianţă cu PSD sau cu USR

PNL se reuneşte marţi, la ora 18, pentru a decide viitorul premier şi dacă va face alianţă cu PSD sau cu USR

Biroul Politic Naţional al PNL va lua în discuţie flexibilizarea mandatului următorului premier desemnat, deşi primul pas în procesul de formare a unui nou cabinet sunt întîlnirile delegaţiilor partidelor parlamentare cu preşedintele Iohannis, care urmează să facă numirea de prim-ministru, fără să existe o garanţie că acesta va fi din rândul liberalilor.

OFICIAL Florin Cîţu anunţă depunerea mandatului lui Nicolae Ciucă: „Vom propune Biroului Politic Naţional să flexibilizăm mandatul şi vom demara negocieri cu toate partidele responsabile”

La fel ca și înainte de prima desemnare a lui Ciucă, variantele sunt fie revenirea în Coaliție, alături de UDMR și USR, fie o colaborare cu PSD.Alte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Klaus Iohannis, la conferinţa ONU privind schimbările climatice. …Dacian Cioloş, prima reacţie după ce Nicolae Ciucă şi-a …

În PNL opiniile sunt împărțite, fiind atât lideri care pledează în favoarea refacerii formulei de guvernare PNL – USR – UDMR, cât și voci care susțin că negocierile cu PSD ar trebui tratate mult mai serios, pentru că o astfel de colaborare ar fi o soluție mai pragmatică.

PNL ar înclina spre o coaliţie cu PSD, după numeroasele conflicte avute cu USR în ultimele două luni

Potrivit unor surse din PNL, varianta rechemării USR la guvernare ar avea mai puține șanse de a fi pusă în practică decât cea a unei colaborări cu PSD.

În acest scenariu, o eventuală colaborare între PNL și PSD s-ar putea materializa, potrivit propunerilor înainte de social-democrați, fie într-un guvern tehnocrat care să gestioneze criza sanitară și economică, până la organizarea alegerilor anticipate, fie un guvern în care PSD să dețină portofolii importante. Surse politice au indicat marți că este posibil ca social-democrații să solicite chiar funcția de premier.

Este posibil ca noi discuții cu liderii PSD să aibă loc chiar după ședința din această seară a conducerii PNL, potrivit Realitatea Plus.

Citeşte şi: Dacian Cioloş, prima reacţie după ce Nicolae Ciucă şi-a depus mandatul. „E o decizie corectă. Intenţia unor lideri din PNL este de a se arunca în braţele PSD. Urmează să se nască o alianţă toxică”

Citește și…

Tatăl vitreg al fetiței ucise și incendiate în Arad, detalii terifiante. A recunoscut că i-a dus trupul pe câmp într-o valiză. Informatii cu impact emotional despre ultimele momente din viata ale micutei

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Sursa: RomaniaTV