Se strâng rândurile pentru PNL. PSD vrea postul de premier în coaliția cu liberalii pentru formarea Guvernului – SURSE

Se strâng rândurile pentru PNL. PSD vrea postul de premier în coaliția cu liberalii pentru formarea Guvernului – SURSE

Se strâng rândurile pentru PNL. Cele două partide se pregătesc de negocieri după ce conducerea PNL a decis luni seară să renunțe la intenția de a forma un guvern interimar cu UDMR.

Se strâng rândurile pentru PNL. PSD vrea postul de premier în coaliția cu liberalii pentru formarea Guvernului – SURSEAlte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Marcel Ciolacu ia în calcul negocieri cu PNL. „Nu am nicio …Sorin Grindeanu, noul preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor

Premierul desemnat Nicolae Ciucă şi-a depus oficial mandatul, el depunând la parlament documentul prin care îşi anunţă decizia, transmis preşedintelui Klaus Iohannis.

El precizează în documentul transmis preşedintelui că îşi depune mandatul ”având în vedere poziţionările în timpul consultărilor şi declaraţiile publice ale celorlalte partide parlamentare, prin care au transmis că nu vor susţine  un guvern minoritar PNL – UDMR” şi ”considerând că  menţinerea incertitudinii cu privre la învestirea noului Guvern ar putea crea unblocaj instituţional la nivelul puterii executive guvernamentale”.

Liderul PNL Florin Cîţu a declarat luni seară că BEx i-a propus lui Nicolae Ciucă să depună mandatul de premier desemnat, ur,âd să fie propusă BPN flexibilizarea mandatului şi iniţierea de negocieri cu toate partidele democratice. La rândul său, Nicolae Ciucă a declarat că a sperat că va reuşi să cristalizeze o soluţie politică, făcând apel la partide pentru maturitate şi responsabilitate politică pentru a găsi o majoritate.

Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, nu exclude o participare a PSD la guvernare și consideră că odată mandatul flexibilizat, cea mai bună soluție ar fi o nouă nominalizare a lui Nicolae Ciucă pentru a forma guvernul. Liderul PSD a confirmat, luni seara, la Digi24, că astfel de discuții, pentru o cooptare a PSD în guvern, au mai fost, doar că nu la nivel oficial, ci doar „individual”.

„Eu cred că ar fi o soluție să fie desemnat același premier – este o ipoteză mai degrabă -, pentru că un guvern minoritar ar fi foarte greu să se obțină cu un politician cu state vechi într-un partid, probabil ar rămâne incompatibilitățile dintre partide. Așa că, probabil, dl. Ciucă va fi din nou nominalizat și prin asta se câștigă un pic de timp în ceea ce privește negocierile viitoare și a evitat și un lucru umilitor, pentru că marți și miercuri probabil în Parlament am fi asistat la un măcel al echipei propuse”, a declarat Vasile Dîncu la Digi24.

Citește și: Nicolae Ciucă și-a depus mandatul la Camera Deputaților. Klaus Iohannis le-ar fi cerut liberalilor să facă guvern cu PSD

Citește și…

A fost identificată fetița ucisă în Arad. Tatăl ei vitreg are 23 de ani și a oferit o explicație halucinantă

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Sursa: RomaniaTV