Cum e mai bine să păstrăm cafeaua. Iată greşelile care o fac să îşi piardă aroma

Cum e mai bine să păstrăm cafeaua. Iată greşelile care o fac să îşi piardă aroma

Cafeaua îşi poate pierde prospeţimea şi gustul într-un timp destul de scurt dacă nu e depozitată corect. Pasionaţii de cafea vor simţi cu siguranţă diferenţa. Regulile sunt simple pentru a-i putea păstra gustul o vreme îndelungată.

Probabil aţi auzit că păstrarea cafelei măcinate sau a boabelor întregi în congelator este cea mai bună modalitate de a te bucura de aroma ei mai mult timp. Uneori, congelarea cafelei poate face mai mult rău decât bine.Alte Articole

Este oficial! Alocațiile și pensiile vor crește de la 1 ianuarie …

Black Friday 2021. Lensa vine cu reduceri de 90%. Iată cum îți …Anca Pandrea, bolnavă de Covid, refuză imunizarea cu ser și …

Pentru a păstra cafeaua corect ar fi bine să optaţi pentru un recipient etanş. Cafeaua măcinată îşi pierde prospeţimea mai repede decât boabele întregi, deoarece este mai expusă efectelor oxigenului. După prăjire, boabele de cafea îşi pot pierde prospeţimea, aşa că ar fi mai bine să fie depozitate în locuri uscate, departe de lumina directă a soarelui.

Găseşte un loc răcoros şi uscat, nicidecum în bucătărie, în aproppierea aragazului sau pe o masă, în bătaia soarelui. Cea măcinată este vândută în pachete care permite depozitarea ei pe termen lung. Odată ce desfaci un pachet, transferă cafeaua într-un recipient cu capac etanş care nu permite aerului să intre cu uşurinţă. Deschide-l pentru a lua cantitatea dorită, apoi închide-l rapid.

De ce nu e indicată congelarea cafelei

E de preferat să evitaţi congelarea dacă vreţi să prelungiţi durata de valabilitate a cafelei preferate. Când pungile sau recipientele conţin aer, ceea ce este greu de evitat, acest lucru poate afecta gustul unei cafele ţinute la congelator.

Umiditatea este, de asemenea, duşmanul cafelei. Îngheţarea cafelei o poate păstra proaspătă până la o lună dacă respecţi anumite reguli. Înainte de a o pune la congelator, împarte cafeaua în pungi individuale. Aşa nu va trebui să o scoţi decât o singură dacă, după o anumită perioadă şi s-o consumi într-un timp scurt. Când sigilezi pungile, ai grijă să le închizi cât mai etanş posibil.

Ce tip de cafea rezistă mai mult: cea măcinată sau boabele?

Cafeaua măcinată îşi poate pierde prospeţimea mai repede decât boabele. E mai bine să măcinaţi boabele de cafea în fiecare dimineaţă sau să cumpăraţi cafea proaspăt măcinată.

Cafeaua în ambalaje vidate trebuie lăsată o vreme înainte de ambalare, deoarece degajă gaze care pot determină extinderea sau chiar desfacerea ambalajului. În schimb, cafeaua sigilată în ambalaje cu supapă permite evacuarea gazelor din ambalajul cafelei, dar nu lasă să intre aer, deci poate fi ambalată imediat după prăjire.

Citeşte şi Toate gospodinele trebuie să ştie asta. Pune sare în cafea în fiecare dimineaţă. Secretul inedit care stă în spatele acestui obicei

Citeşte şi O cană sau două de cafea pe zi scade cu 10% riscul de a face COVID

Citește și…

VESTE ȘOC PENTRU ABSOLUT TOATĂ ROMÂNIA! Au anunțat chiar acum! SE ÎNTÂMPLĂ DE CRĂCIUN

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Sursa: RomaniaTV